Vierdeklasser Harskamp (rode shirts) knokte zich naar gelijkspel tegen derdeklasser Otterlo. Theo Beumer

Sterke start SDVB en VVOP

6 september 2021 om 10:33

BARNEVELD/REGIO SDV Barneveld is het bekertoernooi begonnen met een uitstekende overwinning op Leones. De zondag-eersteklasser werd met 1-3 verslagen. VVOP begon flitsend aan het seizoen met een 6-2 overwinning bij Excelsior Zetten.

Met twee treffers had Rob Knul een groot aandeel in de overwinning van SDV Barneveld. Tussendoor pikte Ricardo Mengerink ook zijn doelpuntje mee.
Toch was Bart Schreuder niet heel tevreden. ,,Vooral in de beginfase waren we slordig’’, vond de trainer van SDVB. ,,Je zag al heel snel dat als wij ons normale niveau zouden halen we hier zouden winnen. Toch kwamen we eerst op achterstand.”
De 1-1 kwam van de voet van Knul en was een treffer van zeer grote schoonheid. De spits stifte de bal met links over de keeper. ,,Dat was een weergaloze goal van Rob’’, glunderde Schreuder. ,,Zo’n goal maakt weer heel veel goed. We weten dat we nog beter moeten en ook beter kunnen.”
Bij SDVB maakten Sil Buikema en Timo Vink hun debuut in een officiële wedstrijd.

WOUDENBERG Eersteklasser Woudenberg is overtuigend begonnen aan het bekertoernooi. Het luisterde de viering van het 60-jarig bestaan van de vereniging op met een eclatante 4-0 bekerzege op Geinoord Nieuwegein.
Coach Jeroen Peters had geen reden tot klagen. Hij wisselde verschillende varianten op het middenveld uit (4-4-2 met en zonder een ruit, red.) en zag dat zijn ploeg in beide gevallen de zaken prima voor elkaar had. De Woudenbergers hadden na een kwartier al een 2-0 voorsprong op het bord staan dankzij Joey Kooij en Mark Radstaake. Na de pauze werd de score verder opgevoerd. Tom de Greef zorgde in de 49ste minuut voor de 3-0, invaller Jarie van Egdom nam doelpunt numero vier voor zijn rekening. Peters was tevreden: ,,De sfeer in de kleedkamer was opperbest.”

STROE Stroe is met een 2-2 tegen derdeklasser DSV’61 gestart. Op Sportpark De Bosrand stond Stroe halverwege nog op een 0-2 achterstand, maar dankzij goals van Roy Groeneveld en Dylan Morren werd het bekerduel toch nog met een remise afgesloten. Stroe kende een valse start en stond al na vijf minuten op een achterstand, vlak voor rust verdubbelde DSV’61 de voorsprong door optimaal te profiteren van een verkeerde terugspeelbal. In de tweede helft scoorde Roy Groeneveld al snel de aansluitingstreffer op aangeven van Roy Kroese. Een sterker Stroe ging daarna op zoek naar de gelijkmaker die vijf minuten voor tijd via Morren viel: 2-2. Trainer Bert van den Brink: ,,De eerste twintig minuten werden we ondersteboven gespeeld en kwamen we terecht achter. Na rust hebben we het rechtgezet en misschien hadden we zelfs nog wel kunnen winnen”.

VVOP VVOP is het bekerseizoen met een flitsende 2-6 overwinning op Excelsior begonnen. Na een succesvolle voorbereiding begon VVOP de bekercompetitie na een reis van 55 kilometer in Zetten. Op Sportpark De Leijgraaf was derdeklasser Excelsior geen partij voor de ploeg van trainer Harrie Epskamp. Halverwege stonden de Voorthuizenaren al op een 1-6 voorsprong. Voor VVOP waren drie debutanten trefzeker, de dynamische middenvelder Tom van de Bunt maakte zelfs drie doelpunten. Ook de opkomende linksback Rick Schuiteman en jeugdspeler Shan Biwott scoorden in hun eerste duel, Stef Overeem maakte de zesde goal. Na rust speelde VVOP met vijf invallers en kwam Excelsior terug tot de 2-6 eindstand. Trainer Harrie Epskamp: ,,Wij zijn bezig aan een sterke voorbereiding en kennen elkaar al heel goed. Wij zijn er trots op dat er aantal jeugdspelers de stap naar de hoofdmacht heeft gemaakt”.

ROOD WIT Rood-Wit’58 heeft in de eerste bekerwedstrijd derdeklasser VV Elspeet na een gelijk opgaande wedstrijd met 3-1 verslagen. Halverwege de eerste helft bracht de van SDC Putten overgekomen Wouter de Bruin de thuisploeg op voorsprong uit een voorzet van Stefan Bos. Tien minuten voor tijd scoorde Tristan Stoffer de tweede goal op Sportpark De Eendracht, waarna VV Elspeet snel terugkwam tot 2-1. Vijf minuten voor tijd besliste De Bruin het duel door attent te reageren na een schot tegen de paal van invaller Marcel van Nieuwenhuizen. Trainer Albert van Nijhuis: ,,Wij speelden absoluut niet geweldig, het was vrij matig. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven, maar wij waren vandaag effectiever. We trainen momenteel driemaal per week en halen daarin wel een heel goed niveau”.

TERSCHUURSE BOYS Terschuurse Boys was zaterdag met 2-5 te sterk voor vierdeklasser SC Valburg. Voor de ploeg van trainer Willem van ’t Land waren vijf verschillende spelers trefzeker. Op Sportpark ’t Kasteel bracht Jeffrey van Belkom de ploeg uit Terschuur op voorsprong, waarna SC Valburg tweemaal profiteerde van slordigheden en verrassend op voorsprong kwam. Nog voor rust scoorde Ronald Bouwman de gelijkmaker. In de tweede helft liep Terschuurse Boys via een vrije trap van Gydo Vos, een mooie goal van invaller Roy van de Veen en een doelpunt van Tomas Vaarkamp uit tot de 2-5 eindstand.
Trainer Willem van ’t Land: ,,Wij speelden een goede wedstrijd en waren heer en meester. We hebben veel kansen gecreëerd en kwamen via de zijkanten ook goed door. Wij zien de beker echt als voorbereiding op het nieuwe seizoen, wat dat betreft is het jammer dat we geen sterke derdeklasser in de poulefase treffen”.

OTTERLO Zowel Otterlo als Harskamp maken geen geheim van hun ambities. Beide dorpsploegen willen respectievelijk in de derde en vierde klasse in de bovenste regionen meedoen. Afgaande op de bekerontmoeting, die eindigde in 0-0, is er bij Otterlo meer werk aan de winkel dan bij de ploeg uit de legerplaats.
Jeroen Cramer zorgde voor de mooiste actie van de middag. ,,Ik had al gezien dat Bas Pol, de Otterlo doelman, ver van zijn doel speelde. Toen ik de bal kreeg, probeerde ik hem met een lob te verschalken. Eerlijk gezegd telde ik het doelpunt al. Maar met een hele knappe redding wist hij de bal toch te pakken.’’ In de tweede helft was Cramer opnieuw dicht bij een doelpunt. In een één-op-één situatie, kwam Pol er als winnaar uit.
Buiten een grote kans van Aldo van Norel, en nog een poging van afstand, nu van Barthoz Lipinski, moest Harskamp zich beperken tot verdedigen. En deed dat vol overgave. De eerste twintig minuten creëerde Otterlo vier kansen. Dat gebeurde ook na rust. Marco van Rooijen en Dennis van de Bunt hadden het vizier echter niet op scherp staan.
Gaandeweg sloop ook de irritatie in de Otterlose ploeg. Bram van Lambalgen leek kort voor tijd nog het winnende doelpunt van te tekenen, maar zijn poging werd juist van de lijn gehaald. Daardoor bleef het bij een verrassende 0-0 eindstand. Op basis van de tomeloze inzet van Harskamp een verdiend punt.

LUNTEREN Lunteren is de bekercompetitie begonnen met een nederlaag. Competitiegenoot Veensche Boys was met 0-5 te sterk. ,,Een terechte uitslag’’, meende Dennis van den Berg. ,,Veensche Boys is gewoon een hele goede ploeg, waar wij niet tegen op gewassen waren. ‘’ Halverwege was het 0-2. ,,De tweede helft konden wij niet echt meekomen. Dan wordt het gewoon 0-5. Het positieve is dat wij fysiek weer een stapje hebben gemaakt. Want wij beseffen maar al te goed dat inzet, strijd en werklust maximaal moeten zijn, om uit de onderste regionen van de tweede klasse te blijven.’’

ADVENDO ,,Het was zeer matig. Tot dusverre ook de minste wedstrijd in de voorbereiding. Wat dat betreft kwam het goed uit dat vierdeklasser Oranje Blauw onze tegenstander was’’, keek Jan Fluit terug op de 1-4 beker overwinning van Advendo. Om diverse redenen ontbraken er in Nijmegen zeven spelers. ,,De eerste twintig minuten waren slecht,''zei Fluit. Henk-Jan van de Berkt scoorde 0-1 en 0-3. Tussendoor had de herstelde Rik Kelderman vanaf de stip de 0-2 gescoord. Na rust maakte keeper John van de Glind een foutje (1-3). Met zijn derde doelpunt bepaalde Henk-Jan van de Berkt de eindstand op 1-4.

VELUWSE BOYS Trainer Hans Nijhuis beleefde zijn officiële rentree bij Veluwse Boys en speelde met 1-1 gelijk bij VIOS Vaassen. ,,Dat ik teruggevraagd ben door de club streelt mij zeer. Over de wedstrijd kan ik ook best tevreden zijn. We speelden tegen een goed elftal maar waren grote delen van het duel gelijkwaardig. Bij rust was het 0-0, maar helaas kwamen we achter. Maar goed dat invaller Rens Mulderij scherp was. Hij schoot van 25 meter raak, hoewel het ook een keepersfout was. Eén ding is zeker, er komt weer meer voetbal in de ploeg. Verder was ik ook zeer te spreken over de getoonde beleving.”

VV BARNEVELD VV Barneveld beleefde een teleurstellende middag in ‘t Harde. De formatie van Gerwin Dekker verloor met maar liefst 4-0 van ‘t Harde. Tegenvaller was er al voor rust toen drie spelers uit de voorhoede geblesseerd uitvielen. ,,Zowel Adem Sanli, Dries Hazeleger als Nossair El Kaddouri konden niet verder. Daardoor werd het wel moeilijker natuurlijk. We hebben een goede, maar wel een smalle groep. En verder maakten we tegen ‘t Harde te veel persoonlijke foutjes.'' Keeper Thomas Houtveen was de vervanger van Jason Wijnen. ,,Na de 3-0 bij rust probeerden we de schade te beperken en dat is nog wel gelukt. De uitslag viel nog mee.''