Van Vleuten wint zware tijdrit

3 september 2021 om 18:02

ESTACIÓN DE MONTAÑA DE MANZANEDA (ANP) Annemiek van Vleuten heeft de tweede etappe in de Challenge by La Vuelta op haar naam geschreven. 

De olympisch tijdritkampioene van Tokio was de beste in de klimtijdrit van 7,3 kilometer naar het skistation Estación de Montaña de Manzaneda. Van Vleuten legde de 7,3 kilometer af in 19.08 minuten. De 38-jarige wielrenster van Movistar was 19 seconden sneller dan klassementsleider Marlen Reusser. De Zwitserse verdedigde daarmee met succes haar leiderstrui. Marta Cavalli uit Italië werd derde op 27 seconden.

Reusser, die de eerste etappe had gewonnen, heeft in het klassement 1.36 voorsprong op de Nederlandse Pauliena Rooijakkers. Van Vleuten staat derde op 1.39.

Van Vleuten denkt dat het lastig wordt om de Zwitserse nog uit de leiderstrui te rijden, maar klonk strijdlustig. "Na gisteren wordt het heel moeilijk, nadat we Marlen, die in goede vorm steekt, twee minuten voorsprong hebben gegeven. Maar ik kijk er erg naar uit", geeft ze toe. "Want ik houd niet van verdedigend rijden. In mijn hart ben ik geen verdediger maar een aanvaller."

Ze gaf daarmee aan dat er ook in resterende twee etappes niet "conservatief" gekoerst gaat worden. "Ik heb niets te verliezen en alles te winnen", keek Van Vleuten vooruit. "Ik hoop dat andere teams er ook zo over denken. Wij zullen Marlen niets cadeau geven en de volgende etappe heeft alles in zich om het heel lastig voor haar te maken en om er een mooie show van te maken."