2021-08-24 09:57:35 EEMSHAVEN - Marineschepen vertrekken richting de Noordzee voor een internationale mijnenbestrijdingsoefening Sandy Coast 21. Zowel Nederlandse en Belgische marineschepen als van de NAVO nemen deel aan de oefening van mijnenbestrijding ten noorden van de Waddeneilanden. 

ANP KEES VAN DE VEEN
2021-08-24 09:57:35 EEMSHAVEN - Marineschepen vertrekken richting de Noordzee voor een internationale mijnenbestrijdingsoefening Sandy Coast 21. Zowel Nederlandse en Belgische marineschepen als van de NAVO nemen deel aan de oefening van mijnenbestrijding ten noorden van de Waddeneilanden. ANP KEES VAN DE VEEN anp / Kees van de Veen

Internationale marine-oefening van start op Noordzee

25 augustus 2021 om 08:19

DEN HAAG/EEMSHAVEN (ANP) De internationale mijnenbestrijdingsoefening op het Nederlandse deel van de Noordzee, ten noorden van de Waddeneilanden, is ven start gegaan. Onder de titel Sandy Coast 21 nemen daar Nederlandse en Belgische marineschepen, vijftien NAVO-marineschepen en zeshonderd militairen deel aan de oefening, die twee weken duurt. Die eindigt in de laatste week met een havenbeschermingsoefening in de Eemshaven voor marineduikers en explosievenopruimers. Op scheepvaartroutes en bij havens liggen nog altijd explosieven uit verschillende oorlogen.