Darmstadt

25 augustus 2021 om 09:26

Duitse politie onderzoekt moordpoging na vergiftiging zeven studenten

(ANP/AFP/DPA) De Duitse politie onderzoekt een mogelijke poging tot moord na de vergiftiging van zeven studenten op de universiteit van Darmstadt. De studenten werden onwel nadat zij een onbekende substantie in een drank binnen hadden gekregen. Met iedereen gaat het inmiddels beter, ook de 30-jarige persoon die in kritieke toestand was. Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden.

De slachtoffers hadden op de campus van de technische universiteit van Darmstadt iets gedronken, waar een "gevaarlijke stof" aan was toegevoegd. De politie in de stad ten zuiden van Frankfurt heeft vastgesteld om welk spul het gaat, maar wil nog niet zeggen wat het was omdat het onderzoek naar de dader nog loopt.

De politie vermoedt dat het middel, dat een scherpe geur had, afgelopen weekeinde in de drank is gestopt. Het gaat daarbij om watercontainers en pakken melk.


Brussel

België haalt zelf in het geheim evacués op in Kabul

(ANP/BELGA) België heeft in de nacht van maandag op dinsdag in het grootste geheim ongeveer 250 mensen met bussen vanuit de Afghaanse hoofdstad Kabul naar de luchthaven gebracht voor evacuatie. Tot nu toe was de regel dat evacués zelf op het vliegveld moesten zien te komen. Volgens de zender VRT kregen de betrokkenen instructies om naar een geheime locatie in Kabul te gaan. Met vijf bussen werden ze vervolgens naar de luchthaven gebracht. De Belgische evacuatieoperatie heeft zich dus ook buiten het terrein van de luchthaven verplaatst, al zijn er geen Belgische soldaten mee de stad in gegaan, meldt de VRT op basis van getuigenissen. De Belgische regering wil niet reageren. Ook andere landen gaan inmiddels burgers en andere evacués ophalen.