Charlie Watts van The Rolling Stones.
Charlie Watts van The Rolling Stones. Epa/hayoung Jeon

Charlie Watts (Stones) overleden

25 augustus 2021 om 10:39

Rollings Stones eren bandlid Watts

LONDEN (ANP) De Rolling Stones eren hun dinsdag overleden drummer Charlie Watts (80) in stilte. Watts werd 80 jaar.


Wie de officiƫle website van de band bezoekt, krijgt een schermvullend portret van de drummer te zien. Zanger Mick Jagger plaatste op Twitter en Instagram een foto van een lachende Watts achter zijn drumstel. Gitarist Keith Richards koos voor zijn social mediakanalen voor een foto van dezelfde kenmerkende kit met een bordje "gesloten".

Fans reageren bedroefd, maar dankbaar op de foto's, die beide muzikanten zonder commentaar plaatsten. "Hij was de beste drummer ooit, sterkte met dit verlies", schrijft een fan. Een ander zegt: "Wat een verlies. Zijn talent raakte ons allemaal. Hij komt nu bij die andere grote muzikanten, zoals Janis Joplin, Jimi Hendrix en Jim Morrison. Rust in vrede Charlie."

Van de website www.rollingstones.com is alleen de homepage te bezoeken. Ook hier staat bij de foto verder geen commentaar. Het is onbekend hoelang de website er zo uit blijft zien.

Watts stierf in een ziekenhuis in Londen, omringd door familieleden. De rockband maakte onlangs bekend dat Watts wegens zijn gezondheid niet mee zou doen aan de aanstaande Amerikaanse tournee van de band. Hij moest rust nemen na een medische ingreep.

The Rolling Stones werden in 1962 in Londen opgericht door de in 1969 overleden gitarist Brian Jones. Andere leden van het eerste uur waren Jagger en gitarist Keith Richards. Watts sloot zich al vrij snel, begin 1963, bij de groep aan.