2021-08-24 16:03:18 DEN HAAG - Lilianne Ploumen (Pvda) en Jesse Klaver (Groenlinks) na afloop van een gesprek met informateur Mariette Hamer over de kabinetsformatie. Partijleiders van D66, VVD en CDA schuiven weer aan bij de formatietafel om een meerderheidscoalitie proberen te vormen. ANP BART MAAT
2021-08-24 16:03:18 DEN HAAG - Lilianne Ploumen (Pvda) en Jesse Klaver (Groenlinks) na afloop van een gesprek met informateur Mariette Hamer over de kabinetsformatie. Partijleiders van D66, VVD en CDA schuiven weer aan bij de formatietafel om een meerderheidscoalitie proberen te vormen. ANP BART MAAT anp / Bart Maat

Ploumen en Klaver worden ongeduldig, laten elkaar niet los

25 augustus 2021 om 09:32

DEN HAAG (ANP) "Alle pogingen om ons uit elkaar te spelen zijn mislukt", benadrukte PvdA-leider Lilianne Ploumen na een nieuw gesprek met informateur Mariëtte Hamer. Ploumen en Jesse Klaver (GroenLinks) maakten na afloop duidelijk ongeduldig te worden.
VVD en CDA hebben eerder aangegeven niets te voelen voor een kabinet met zowel GroenLinks als de PvdA. Zij willen het liefst met de ChristenUnie in een nieuwe coalitie, maar daarmee wil D66 - een van de twee winnaars van de verkiezingen in maart- niet weer regeren.
Hamer sprak dinsdag ook met Sigrid Kaag (D66), Mark Rutte (VVD) en Wopke Hoekstra (CDA). Zij wilden na het gesprek bijna niks kwijt. Het was een "goed gesprek", verklaarde de CDA-leider. Woensdag mag Gert-Jan Segers van de ChristenUnie weer langskomen.