Voetbal

25 augustus 2021 om 08:55

UEFA-prijs voor Kjær en hulpverleners

NYON (ANP) De President's Award van de Europese voetbalunie UEFA gaat dit jaar naar de medische hulpverleners die door hun snelle en adequate manier van handelen het leven van de Deense international Christian Eriksen hebben gered. Ook de Deense aanvoerder Simon Kjær ontvangt deze onderscheiding voor de professionele en waardige wijze waarop hij optrad nadat zijn ploeggenoot op het veld in elkaar was gezakt.

Eriksen werd op 12 juni tijdens het EK-duel met Finland in Kopenhagen getroffen door een hartstilstand. De middenvelder van Internazionale werd op het veld succesvol gereanimeerd en werkt nu vol goede moed aan zijn volledige herstel. "De mensen die deze award ontvangen, zijn de ware helden van het EK. Het is voor mij een geweldige eer om deze onderscheiding aan hen uit te reiken", laat UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin weten.

Verdediger Kjær van AC Milan was als één van de eerste mensen op het veld bij Eriksen om eerste hulp te verlenen. Hij legde onder meer zijn ploeggenoot in de juiste medische positie, zorgde ervoor dat de andere Deense spelers in een kring om hem heen gingen staan terwijl Eriksen werd gereanimeerd en ving op het veld diens geëmotioneerde partner op. "Ik blijf dankbaar voor het buitengewone leiderschap en de enorme moed die Simon Kjær als aanvoerder van Denemarken heeft getoond", aldus Ceferin.

Chievo verdwijnt

VERONA (ANP) De Italiaanse voetbalclub Chievo Verona, die deze eeuw vele jaren in de Serie A speelde, houdt op te bestaan. Een laatste reddingsoperatie is mislukt. "De club heeft ernstige financiële problemen en is er niet in geslaagd om een koper te vinden", meldt het stadsbestuur.

Chievo eindigde vorig seizoen als achtste in de Serie B, maar degradeerde eind juli verplicht naar de Serie D vanwege de financiële chaos.