Hilversum

24 augustus 2021 om 10:28

Twee nieuwe verdachten vast voor geweld op Mallorca

(ANP) De politie heeft dinsdagmorgen twee 18-jarige Hilversummers aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het uitgaansgeweld op Mallorca op 14 juli. Beiden worden verdacht van poging tot doodslag en openlijk geweld in een horecagelegenheid.

Het OM verdenkt ze daarnaast van het plegen van openlijk geweld later op de avond op de boulevard in El Arenal. Als gevolg van het geweld kwam een 27-jarige man uit Waddinxveen om het leven en raakten diverse anderen gewond.

De woningen van de twee verdachten zijn doorzocht. Ze worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. In totaal zijn er in deze zaak nu vijf verdachten aangehouden. Zij zitten allen in voorlopige hechtenis. Mogelijk volgen er meer aanhoudingen.


Heeten

Vogelgriep treft sierwatervogels

(ANP) Onder sierwatervogels bij een vogelhouder in het Overijsselse Heeten is vogelgriep (H5) geconstateerd, meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Alle 665 sierwatervogels daar worden gedood om verdere verspreiding van de ziekte te voorkomen.

In de 10 kilometer eromheen zitten 36 andere pluimveebedrijven. Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft voor dit gebied een vervoersverbod afgekondigd. Dat verbod geldt voor al het vervoer van pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel, maar ook andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven waar gevogelte wordt gehouden.


Melderslo

Honderden varkens omgekomen in stal

(ANP) Honderden varkens zijn dinsdagochtend door verstikking om het leven gekomen in een stal in Melderslo. Volgens een woordvoerder van de brandweer stonden in de stal aan de Broekhuizerdijk bij het Limburgse dorp zevenhonderd varkens, en is daarvan nog zo’n 5 procent in leven. De melding van de problemen in de varkensstal kwam rond 09.30 uur bij de hulpdiensten binnen. De brandweer kwam met groot materieel ter plaatse. Er zijn volgens de woordvoerder van de brandweer geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Eerder werd gesproken van problemen met de luchtwasinstallatie.


Zutphen

Politie zoekt al twee weken naar identiteit van overleden man

(ANP) De politie is al bijna twee weken op zoek naar de identiteit van een man die werd afgeleverd in een ziekenhuis in Zutphen en daar overleed. Twee mannen in een blauw bestelbusje leverden hem op dinsdag 10 augustus af bij de Spoedeisende Hulp en vertrokken zonder gegevens achter te laten. Er hebben ook mensen bij het ziekenhuis geïnformeerd naar de toestand van de man.