Openluchtdienst Maranathakerk Lunteren

24 augustus 2021 om 10:44

LUNTEREN Vanuit de Maranathakerk in Lunteren wordt zondagmiddag 29 augustus weer een openluchtdienst gehouden worden. Deze dienst, die om 16.00 uur begint, wordt gehouden op het speelveld dat grenst aan de Hindelaan/Haverkamp. Het combo van de Maranathakerk begeleidt de samenzang. Ds. J. Steenkamp is de voorganger. 

Reserveren is noodzakelijk voor deze dienst. Dit kan via de website (erediensten). Daar staat tevens het een en ander over de maatregelen en veiligheidsvoorschriften. De liturgie staat op de website van de Maranathakerk. Bij afgelasting van de openluchtdienst, in verband met de weersomstandigheden, wordt hierover uiterlijk op zondagochtend 29 augustus via een bericht op de website gecommuniceerd.


Kringloopschuurtje Ederveen open

EDERVEEN Het kringloopschuurtje aan de Lunterse Kade 10 in Ederveen is zaterdagochtend 28 augustus opnieuw geopend. Bezoekers zijn welkom om tussen half 10 en 12 uur een kijkje te komen nemen. Betaling dient contant te geschieden. Nieuwe bruikbare spullen in goede staat mogen ingeleverd worden (geen kleding). De koffie/thee is gratis.


Vrouw belandt met auto in de sloot en raakt gewond

LUNTEREN Op de Postweg in Lunteren is maandagmiddag rond 15.10 uur een automobiliste in de sloot beland. De vrouw raakte hierbij gewond en is na behandeling door ambulancemedewerkers overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de kruising met de Nederwoudseweg. Door onbekende oorzaak verloor de vrouw de controle over haar voertuig. Ze kwam vervolgens in een naastgelegen sloot tot stilstand. 

De auto zal door een bergingsbedrijf uit de sloot verwijderd worden.


Getuigen gezocht                 na gewelddadige diefstal

EDE Oog in oog staan met inbrekers in zijn kamer, dat overkwam een 20-jarige man in de nacht van zondag op maandag. Rond 2.45 uur betraden mogelijk twee inbrekers een woning aan de Reehorsterweg in Ede. De politie komt graag in contact met getuigen van deze woninginbraak.

Het slachtoffer was op het moment dat de inbrekers de woning betraden nog wakker. Uit het niets stonden vermoedelijk twee inbrekers bij hem in zijn slaapkamer. De man werd bedreigd, maar raakte hierbij niet gewond. 

Er wordt momenteel door de recherche onderzoek gedaan naar wat er exact is gebeurd. Daarnaast wordt onderzocht welke goederen zijn buitgemaakt. De forensische opsporing doet onderzoek in en rond de woning. Er is nog niemand aangehouden. Wie iets opvallends heeft gezien eerder op de zondagavond of wellicht eerder in de week, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.