2020-10-29 11:44:13 HAARLEM - Een leraar van een middelbare school heeft het raam van het klaslokaal opengezet om de ruimte te ventileren. draagt een mondkapje in de klas. Scholen nemen extra maatregelen sinds de nieuwe stijging van het aantal coronabesmettingen. ANP REMKO DE WAAL **REDACTIES OPGELET: BEELD ALLEEN TE GEBRUIKEN IN DEZE CONTEXT.
2020-10-29 11:44:13 HAARLEM - Een leraar van een middelbare school heeft het raam van het klaslokaal opengezet om de ruimte te ventileren. draagt een mondkapje in de klas. Scholen nemen extra maatregelen sinds de nieuwe stijging van het aantal coronabesmettingen. ANP REMKO DE WAAL **REDACTIES OPGELET: BEELD ALLEEN TE GEBRUIKEN IN DEZE CONTEXT. anp / Remko de Waal **redacties Opgelet: Beeld Alleen te Gebruiken in Deze Context.

Ruim 600 scholen krijgen subsidie voor ventilatie

24 augustus 2021 om 09:51

DEN HAAG (MEDIAWATCH) Scholen hebben grote moeite met het op orde krijgen van de ventilatie in hun gebouwen, schrijft EenVandaag. Dat komt onder andere doordat de subsidie die klaslokalen coronaproof moet maken, onvoldoende functioneert. De overheid trekt in totaal 360 miljoen uit voor het verbeteren van ventilatie in schoolgebouwen. Scholen kunnen een aanvraag doen voor deze subsidie, alleen zij krijgen maar 30 procent van het bedrag dat ze nodig hebben vergoed. De andere 70 procent moeten ze zelf of samen met hun gemeente betalen. Dat lukt vaak niet en daarom is het voor veel scholen niet te betalen.