Jong AZ alleen op kop

24 augustus 2021 om 08:38

WIJDEWORMER (ANP) Iman Griffith heeft Jong AZ alleen aan kop van de Keuken Kampioen Divisie geholpen. Hij maakte in blessuretijd het enige doelpunt in de thuiswedstrijd tegen Top Oss (1-0). Griffith was in de 81e minuut in het veld gekomen voor Fedde de Jong.

Jong AZ is na drie speelronden nog zonder puntenverlies. De beloftenploeg uit Alkmaar heeft drie punten meer dan Roda JC, ADO Den Haag, FC Den Bosch, De Graafschap, TOP Oss en MVV Maastricht.

Jong PSV was op De Herdgang te sterk voor FC Eindhoven (3-2). Fodé Fofana scoorde tweemaal. De 18-jarige aanvaller, geboren in Groningen, verlengde afgelopen vrijdag zijn contract tot medio 2025. Ook Mohammed Amin Doudah trof doel voor Jong PSV. Hij werd in de 58e minuut met een tweede gele kaart van het veld gestuurd.

Dave de Meij scoorde bij een achterstand van 3-0 voor Eindhoven. Enrico Hernández tekende in de 84e minuut voor 3-2 en zorgde zo nog voor een spannende slotfase.