Het Zwijntje wint JvS Toernooi

24 augustus 2021 om 08:29

BARNEVELD Petanqueteam 't Zwijntje heeft zaterdag het Jan van Schaffelaar-toernooi gewonnen. Na twee jaar kon dit toernooi weer worden gehouden. Er hadden zich 24 teams ingeschreven. Hierbij kwamen er zestien teams uit in de A-poule en acht in de B-poule. Via twee voorronden werden de teams ingedeeld in de poules. Het team Kees Koogje (ABA Rijswijk) en Annet Boluijt ('t Zwijntje Apeldoorn) waren de winnaars.
Na de voorronden moest het team van 't Zwijntje tegen Hagen en Groot van Petanque Barneveld. Het werd een grote overwinning voor de kampioenen; 13-3. Kees Koogje is vier jaar lang Nederlands kampioen geweest en heeft aan verschillende WK's en EK's meegedaan.

In de tweede speelronde moest het team tegen Ben Kort en Kylian Los (Mix), de kampioenen van 2019. Ook in deze ronde kwamen tegenstanders niet erg ver. Koogje schoot 100 procent en Boluijt plaatste waar nodig was: 13-4.

De voorlaatste partij was het tegen een ander team van 't Zwijntje, Vince Exalto en Wim Boluijt. Deze teams kenden elkaar al beter. Het ging puntje voor puntje maar de punten gingen wel naar de kampioenen; 13-3.

De finale partij was tegen Willem Ridderikhof en Corrie van de Huure van Randerbroek. Annet Boluijt plaatste wederom zo goed dat Kees Koogje alleen maar alles hoefde te schieten wat ook maar iets in de buurt kwam. Het werd 13-3 en zo werd 't Zwijntje kampioen.