Lilian van den Brink en Caspaer van Garderen (19) uit Woudenberg genieten in Harskamp van een pizza  na aan lange wandeltocht voor het goede doel. In het midden hun twaalfjarige Maltezer-hondje Benji.
Lilian van den Brink en Caspaer van Garderen (19) uit Woudenberg genieten in Harskamp van een pizza na aan lange wandeltocht voor het goede doel. In het midden hun twaalfjarige Maltezer-hondje Benji. @tedxmedia

‘Onderweg gaf iemand spontaan 10 euro’

24 augustus 2021 om 11:31 Mensen

BARNEVELD Lilian van den Brink (18) uit Barneveld en Caspaer van Garderen (19) uit Woudenberg trokken gisteren de aandacht, terwijl ze met een bolderkar met hun twaalfjarige Maltezer-hondje Benji zo’n vijftien kilometer van Barneveld naar Harskamp liepen.


BENJI IN BOLDERKAR
,,Op het eind was het wel zwaar’’, zegt Caspaer, ‘s ochtends aan het ontbijt bij een kennis van Lilian in Harskamp. ,,Voorbijgangers vonden Benji zo’n leuk hondje. We namen hem mee in de bolderkar, omdat hij te oud is om het hele eind te lopen. Een hondje bij een boerderij dat spontaan met ons meeliep, hebben we maar weer teruggebracht. Een vrouw die we op een rustpunt tegenkwamen, vertelde dat ze het bedrijf van mijn vader, Vallei Accountants & Adviseurs, kent en geld had gedoneerd.’’

Vandaag staat voor het stelletje een wandeltocht van zo’n twintig kilometer naar Apeldoorn op het programma. Morgen hebben ze een rustdag ingepland. Op donderdag gaan ze in omgekeerde richting terug naar Harskamp en op vrijdag vandaar naar Barneveld. De pizzasponsorloop die ze houden, hebben ze een paar weken uitgesteld, omdat Lilian een paar weken geleden ziek werd.

NIET TE GEMAKKELIJK Ze wandelen om geld in te zamelen voor de training van een hulphond voor Jason (26) uit Utrecht, die autisme heeft en met wie ze via Facebook in contact kwamen. Daarvoor hebben ze al 2.700 euro sponsorgeld ingezameld. ,,Onderweg gaf iemand ons spontaan 10 euro voor onze actie’’, vertelt Caspaer. Ze vertrokken gisteren rond 10.30 uur vanuit het ouderlijk huis van Lilian in Barneveld. Het idee was dat ze van pizzeria naar pizzeria zouden trekken, omdat ze beiden pizzaliefhebber zijn, maar daarvan is nog niet zoveel terecht gekomen. De kennis van Lilian trakteerde hen bij aankomst in Harskamp rond 16.30 uur wel meteen op hun favoriete gerecht, pizza. Caspaer: ,,Het was gisteren ideaal wandelweer, droog en niet te warm. Maar we voelden het op het eind wel in onze benen. Maar ja, het moet ook niet te gemakkelijk zijn’’.