2021-08-20 05:56:45 AMSTERDAM - De brand in een studentenflat aan de Krelis Louwenstraat in Amsterdam-West is mogelijk aangestoken en lhbti-gerelateerd. Dat meldt de politie. Er wordt rekening mee gehouden dat er op verschillende andere locaties in de flat ook geprobeerd is brand te stichten. De brandstichtingen lijken gericht te zijn op regenboogvlaggen in de flat. ANP LAURENS BOSCH
2021-08-20 05:56:45 AMSTERDAM - De brand in een studentenflat aan de Krelis Louwenstraat in Amsterdam-West is mogelijk aangestoken en lhbti-gerelateerd. Dat meldt de politie. Er wordt rekening mee gehouden dat er op verschillende andere locaties in de flat ook geprobeerd is brand te stichten. De brandstichtingen lijken gericht te zijn op regenboogvlaggen in de flat. ANP LAURENS BOSCH anp / Laurens Bosch

Actie om flat vol te hangen met regenboog- vlaggen na brand

Actie om flat vol te hangen met regenboog- vlaggen na brand

AMSTERDAM (ANP) Na de brand in een studentenflat in Amsterdam-West is een inzamelingsactie opgezet om zoveel mogelijk regenboogvlaggen op te hangen in de buurt. Met de actie willen de initiatiefnemers een statement maken tegen anti-lhbti-geweld. Maandagochtend is al ruim 4600 euro gedoneerd.

In de studentenflat aan de Krelis Louwenstraat woedde vrijdagochtend vroeg een grote brand op de achtste etage. Vier mensen raakten gewond. De politie houdt rekening met brandstichting, wat ook op andere plekken in de flat is geprobeerd. De brandstichtingen lijken gericht op regenboogvlaggen in de flat.

Het streefbedrag van 3000 euro voor de inzamelingsactie is inmiddels ruimschoots gehaald. Stadsdeel West doneerde de eerste 1000 euro. "Het is tijd voor een luid en duidelijk tegengeluid", schrijven de initiatiefnemers van de actie.