Scherpenzeler Marco van Ginkel (links) in duel met Marco Tol van SC Cambuur.
Scherpenzeler Marco van Ginkel (links) in duel met Marco Tol van SC Cambuur. anp / Maurice van Steen

PSV wint eenvoudig van Cambuur

Thuisploeg spaart basisspelers

EINDHOVEN (ANP) Hoewel PSV nog niet zijn sterkste elftal heeft opgesteld, won de club zaterdag ook de tweede wedstrijd van dit seizoen in de Eredivisie. 


In het eigen stadion werd het op het hoogste niveau teruggekeerde SC Cambuur verslagen, 4-1. In het openingsweekeinde was de formatie van coach Roger Schmidt al te sterk voor Heracles Almelo.

Met het oog op de naderende confrontatie met Benfica in de play-offs van de Champions League gaf Schmidt onder meer Ibrahim Sangaré, André Ramalho, Mario Götze, Noni Madueke en Philipp Max wat rust, al vielen sommige van hen nog wel in. In Almelo hanteerde de Duitser om vergelijkbare redenen dezelfde aanpak en verving hij zelfs de keeper. Dat betekende dat 'eerste keus' Joël Drommel pas tegen Cambuur voor PSV debuteerde in de Eredivisie.

In Lissabon volgde na 'Almelo' een goede wedstrijd met fitte spelers en een kleine (2-1) nederlaag, die nog voldoende perspectief biedt. Het was bovendien pas het eerste verlies van dit seizoen, waarin de nummer 2 van vorig jaar al won van Ajax (Johan Cruijff Schaal) en van het Turkse Galatasaray en het Deense Midtjylland, in de kwalificatie van de Champions League.

Hoewel de Friezen in de openingsfase heel aardig meespeelden, leidde PSV tegen Cambuur na ruim 20 minuten al met 2-0. Eerst kopte Davy Pröpper raak na een voorzet van Cody Gakpo. Even later passeerde Eran Zahavi doelman Sonny Stevens met een bekeken schot, na een assist van Bruma. Na de pauze scoorde invaller Noni Madueke en ook Olivier Boscagli voor PSV. Alex Bangura deed nog wat terug.