Memphis Depay scoorde op prachtige wijze de 1-1.
Memphis Depay scoorde op prachtige wijze de 1-1. Epa/luis Tejido

Depay voorkomt nederlaag Barcelona

Koeman prijst aanvaller

BILBAO (ANP) Memphis Depay heeft in de slotfase van de wedstrijd tegen Athletic Club een nederlaag van Barcelona voorkomen. De international van Nederland, overgekomen van Lyon, maakte in de slotfase de 1-1 voor de formatie van trainer en landgenoot Ronald Koeman.


Iñigo Martínez zette Athletic kort na de hervatting op voorsprong. Hij kopte raak na een hoekschop van Iker Muniain. Het gebeurde in een fase dat Barcelona nog maar moeizaam aan opbouwen toekwam en de thuisclub de beste kansen kreeg.

Voor rust had de formatie van Koeman de score moeten openen. Na voorbereidend werk van Depay schoot Martin Braithwaite in ideale positie echter over.

Ongeveer een kwartier voor tijd knalde Depay op schitterende wijze de 1-1 binnen. Hij deed dat na een aanval die was opgezet door Fenkie de Jong en Antoine Griezmann. In extra tijd kreeg verdediger Eric García de rode kaart bij Barcelona.

Depay en De Jong waren basisspeler bij Barcelona. Verdediger Gerard Piqué viel al na een half uur geblesseerd uit bij Barcelona.


BELANGRIJK Trainer Ronald Koeman van Barcelona prees aanwinst Memphis Depay uitvoerig na zijn gelijkmaker tegen Athletic Club. Vlak voor tijd miste hij echter nog een kans. "Dat was echt jammer, maar zijn doelpunt was prachtig", liet Koeman weten. "Hij was belangrijk voor de ploeg, vooral in de tweede helft. Hij speelde op snelheid de linies bij de tegenstander uit elkaar met de bal aan zijn voeten. Hij heeft zich heel snel aan ons spel aangepast en met zijn persoonlijkheid kan hij ook de druk van een club als Barcelona aan."

Koeman gaf toe dat het gemis van sterspeler Lionel Messi voelbaar was in Bilbao. "Ik houd er niet van om steeds over hetzelfde onderwerp te praten, maar we hebben het natuurlijk wel over de beste speler van de wereld. Als Messi meedoet, spelen de tegenstanders met meer angst. En wij konden de bal altijd bij Messi kwijt. Hij lijdt amper balverlies. Je voelt in het veld gewoon dat hij er niet meer is en dat weten we ook allemaal, maar we kunnen het niet meer veranderen."