Volleybal

Oranje wint weer

CLUJ-NAPOCA (ANP) De Nederlandse volleybalsters hebben bij het EK in Roemenië ook de derde groepswedstrijd gewonnen. Oranje versloeg Roemenië in Cluj-Napoca in vier sets: 25-12 25-27 25-17 25-14. Door de zege is Oranje al zeker van de achtste finales. De derde overwinning voor het team van bondscoach Avital Selinger ging moeizamer dan de eerste twee zeges op Oekraïne en Finland. Oranje versloeg die twee ploegen in de groepsfase met 3-0 in sets. De bondscoach had zijn basisopstelling op één positie aangepast ten opzichte van de wedstrijden tegen Oekraïne en Finland. Celeste Plak begon nu als diagonaal, op de positie van Elles Dambrink. Britt Bongaerts, Anne Buijs en Nika Daalderop, Juliët Lohuis, Eline Timmerman en Myrthe Schoot begonnen op hun vaste plek.

Nederland won de eerste set eenvoudig. In de tweede set gaf Oranje echter een 15-10-voorsprong uit handen. Roemenië kwam terug tot 17-17, nam daarna het initiatief en won de set met 27-25. In de derde set herpakten de volleybalsters zich, mede dankzij vier aces van Lohuis. Hoewel de Roemeense speelsters nog terugkwamen tot 14-14, won Nederland de set met 25-17. Oranje liep in de vierde set al snel uit naar 14-6 en liet Roemenië niet meer terugkomen. Dambrink haalde op 24-14 de zege binnen.

"De eerste set wonnen we nog vrij gemakkelijk, daarna werd het wat moeilijker", gaf Bongaerts toe. "Ik denk dat wij ook veel eigen fouten hadden en het ons daardoor lastig maakten. We hebben er inderdaad voor moeten vechten en ik ben blij dat we gewonnen hebben."