Hoge Veluwe geeft zo'n 700 bossen hei weg

23 augustus 2021 om 10:23

OTTERLO Een kleine zevenhonderd bossen heide zijn dit weekend afgeknipt door bezoekers aan Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het park had tweehonderd van de tweeduizend hectare in het natuurgebied aangewezen om heide af te knippen. De hei staat door de typisch Hollandse zomer op dit moment al in volle bloei, aldus boswachter Henk Ruseler van de Hoge Veluwe.

p Regio


Onderzoek naar ontspoord voetbalduel

NICE (ANP/BELGA) Het parket in Nice is een onderzoek gestart naar de incidenten rond het ontspoorde voetbalduel tussen Nice en Olympique Marseille. "Een onderzoek is gaande, maar op dit moment zijn er nog geen aanhoudingen", aldus het parket.

De wedstrijd werd na 75 minuten gestaakt nadat supporters van Nice het veld hadden bestormd. Bij het nemen van de hoekschop werden spelers van Marseille voortdurend bekogeld met waterflesjes door supporters van de thuisclub. Een kwartier voor tijd gooide een van de spelers, Dimitri Payet, een plastic flesje terug naar de tribune. De supporters kwamen daarna boos het veld op.

De Franse league wilde de wedstrijd door laten spelen en ook Nice wilde dat. Maar de spelers van Marseille weigerden. "Het was niet veilig meer voor de spelers", zei voorzitter Pablo Longoria van Marseille. "Het is al de tweede keer dat dit is gebeurd. Eerder hebben we dit al meegemaakt in Montpellier. Toen gingen we, toen werd besloten dat de wedstrijd zou worden hervat, door. Maar wat er nu gebeurde was onacceptabel. We willen ook een statement maken voor het Franse voetbal, dat dit niet zo kan. Daarom hebben we besloten terug te gaan naar Marseille."

Voorzitter Jean-Pierre Rivere van Nice liet na afloop weten weinig te snappen van de reactie van Marseille. "We wilden allemaal dat de wedstrijd zou worden hervat, behalve Marseille. Maar voor ons is de situatie vrij duidelijk. Het is uit de hand gelopen met de waterflessen door de reactie van Marseille."

Nice, dat speelde met Pablo Rosario en Justin Kluivert, leidde op het moment dat het duel werd stilgelegd met 1-0. Oud-Ajacied Kasper Dolberg maakte het doelpunt. Onder meer Kluivert deed pogingen de fans tot bedaren te brengen. Stewards moesten er ook aan te pas te komen om Jorge Sampaoli, de geƫmotioneerde Argentijnse coach van Marseille, in bedwang te houden. Uit beelden uit de catacomben bleek dat Sampaoli een kwartier later nog niet was gekalmeerd.

De wedstrijd werd voor meer dan een uur onderbroken. De spelers van Nice keerden daarna terug op het veld voor de warming-up. De voetballers van Marseille weigerden echter terug te keren. Volgens de Franse krant L'Equipe raakten Matteo Guendouzi en Luan Peres van Marseille gewond bij de gevechten met de supporters.