Motorrijder raast met 145 km/uur over Stationsweg in Barneveld

23 augustus 2021 om 10:49

BARNEVELD Bij een snelheidscontrole op de Stationsweg in Barneveld heeft de politie zondagavond vijf bekeuringen uitgedeeld. Twee motorrijders moesten hun rijbewijs inleveren, omdat ze veel te hard reden. Eén van hen liet een snelheid noteren van 145 km/uur, terwijl op de Stationsweg een maximumsnelheid van 50 kilometer geldt. Een andere bestuurder werd staande gehouden, omdat hij een snelheid haalde van 102 kilometer. Bij controle bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.


Woensdag en donderdag werden snelheidscontroles gehouden op de Thorbeckelaan en Mr. Troelstralaan in Barneveld. De politie constateerde negen snelheidsovertredingen. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/uur, terwijl de maximumsnelheid ter plekke 50 kilometer is.


Prikbus voor statushouders

p 1

Hoeveel statushouders morgen mogelijk een prik zullen ophalen, kan Kleberg niet zeggen. ,,Ik heb geen flauw idee, daarover durf ik geen enkele schatting te doen. We zullen moeten afwachten hoe het gaat, maar als het succesvol blijkt te zijn, kan deze aanpak ook elders worden ingezet.'' Peeks is lovend over de ,,prima  samenwerking'' met VluchtelingenWerk. ,,De manier waarop we dit met elkaar organiseren, is uniek. We willen dit nu vaker organiseren met het management van vluchtelingenwerk.''

Ook Barnevelders kunnen dinsdag terecht in de prikbus. Peeks: ,,In goede samenspraak tussen de gemeente en de GGD wordt de prikbus ook opengesteld voor iedereen die alsnog gevaccineerd wil worden tegen corona.'' Het gaat om vaccinatie met het Janssen vaccin, bedoeld voor mensen boven de 18. ,,Het enige dat Barnevelders mee moeten nemen is een ID of paspoort. De vaccinatie is gratis en een afspraak maken is niet nodig. Iedereen is vrij om te komen.'' Wie met Pfizer ingeënt wil worden, moet een afspraak maken met de GGD en kan dan onder meer terecht in De Reehorst in Ede. Meer informatie is te verkrijgen bij de GGD Gelderland-Midden, via 0800 8446 000.


Drie avonden fietsen in omgeving Stroe

STROE Schaapskooicommissie ´t Heemhuus verzorgt volgende week de jaarlijkse Avond Fietsdriedaagse Stroe. Het evenement wordt gehouden op dinsdag 31 augustus, woensdag 1 september en donderdag 2 september. Inschrijven en starten is dagelijks mogelijk tussen 18.00 en 18.30 uur bij schaapskooi 't Heemhuus in Stroe, te vinden aan de Stroeërschoolweg 1. De afstand per avond bedraagt circa 25 kilometer. Onderweg is er voor de deelnemers een (gratis) consumptie. Bij directe inschrijving voor drie avonden bedragen de kosten € 6,-- per persoon (per avond € 2,50 per persoon). Voor deelnemers die alle avonden mee fietsen, ligt na afloop een attentie klaar.