Deventer

23 augustus 2021 om 08:23

Politie begeleidt bus met supporters van PEC Zwolle de stad uit

(ANP) De politie in Deventer heeft zaterdag een confrontatie weten te voorkomen tussen supporters van voetbalclubs PEC Zwolle en Go Ahead Eagles. Daarbij zijn supporters van PEC Zwolle door de politie uit Deventer begeleid.

De supporters van PEC Zwolle kwamen uit Duitsland en waren volgens de politie in een bus onderweg naar een amateurvereniging, waar supporters van Go Ahead Eagles aanwezig waren. De politie controleerde de bus, waarna inzittenden naar buiten kwamen en zich meteen agressief gedroegen. Er volgde "een korte en heftige" confrontatie met de agenten. Hierbij werden "over en weer klappen uitgedeeld", aldus een woordvoerster van de politie.

De agenten begeleidden de bus vervolgens de stad uit. In Raalte werd de bus alsnog gecontroleerd, waarbij drank, een zakmes en drugs werden gevonden. Er zijn geen boetes uitgedeeld of aanhoudingen verricht. Wel zegt de politie de "mogelijkheid met betrekking tot het opleggen van bestuurlijke maatregelen te verkennen". De identiteit van de 36 personen in de bus zijn bekend.


Amsterdam

Dakdelen voor nieuwe tunnel liggen op hun plek bij station Zuid

(ANP) De enorme betonnen dakdelen op de reizigerstunnel bij station Amsterdam Zuid liggen op hun plek, laat projectleider Emiel Vergouw zaterdagmiddag weten. Het schuiven van de twee dakdelen van samen 2 miljoen kilo duurde iets langer dan gepland.

Drie van de zes sporen waren buiten dienst gesteld, maar op de andere sporen werd nog gewoon gereden. De bouwplaats vanwaar het dak op de reizigerstunnel werd geschoven was daardoor erg klein. "In het begin gingen de delen er centimeter voor centimeter op, hoe meer ruimte er op de bouwplaats ontstond vanwege het opschuiven van het beton, hoe sneller het ging", aldus Vergouw.

De dakdelen maken in de toekomst deel uit van het dak van de tweede reizigerstunnel, de Brittenpassage van de toekomstige OV-terminal. De werkzaamheden voor de klus begonnen donderdagavond.


Marken

'Lichaam van Tamar is versleept nadat ze werd aangereden'

(ANP) Het lichaam van de veertienjarige Tamar uit Marken is, nadat ze vorig jaar zomer dodelijk werd geraakt door een auto, volgens een ongevallendeskundige versleept naar de berm. Dit meldt de advocaat van de nabestaanden, Sébas Diekstra.

Tamar verliet in de nacht van 25 juli 2020 haar woning na een discussie over bedtijd. De politie vond haar lichaam later in de berm van de Zeedijk tussen Marken en Monnickendam. Volgens onderzoek was ze op slag dood.

Onlangs oordeelde het Openbaar Ministerie dat een destijds 28-jarige Duitser verantwoordelijk was voor de aanrijding, maar dat hij niet had kunnen vermoeden dat sprake was van een ongeval.