2021-08-23 08:32:22 OOSTHUIZEN - Leerlingen komen aan op een basisschool op de eerste dag van het nieuwe schooljaar. In de regio Noord zijn de schoolvakanties weer afgelopen. ANP KOEN VAN WEEL
2021-08-23 08:32:22 OOSTHUIZEN - Leerlingen komen aan op een basisschool op de eerste dag van het nieuwe schooljaar. In de regio Noord zijn de schoolvakanties weer afgelopen. ANP KOEN VAN WEEL anp / Koen van Weel

Schooljaar in regio Noord van start

23 augustus 2021 om 10:12

DEN HAAG (ANP) Basis- en middelbare scholen in de regio Noord zijn vandaag weer van start gegaan. Ten opzichte van het vorige schooljaar zijn de coronaregels hier en daar iets veranderd.
Zo hoeven leraren en leerlingen die minstens twee weken volledig zijn ingeënt in het nieuwe schooljaar niet meer in quarantaine als ze in contact zijn geweest met een besmet persoon. Verder hoeven alleen nog niet-gevaccineerde leraren in het basis- en middelbaar onderwijs en niet-gevaccineerde leerlingen in het middelbaar onderwijs twee keer per week een zelftest af te nemen.
Op middelbare scholen moet 1,5 meter afstand worden bewaard tussen leraren en leerlingen en ook blijft het dragen van mondkapjes in gangen en kantines voorlopig nog verplicht. Op basisscholen geldt dat volwassenen, zoals ouders of verzorgers en leraren onderling afstand tot elkaar moeten houden.