Voorzitter Marseille: 'Dit is onacceptabel'

23 augustus 2021 om 08:01

NICE (ANP) De situatie voor de spelers van Olympic Marseille was onveilig en daarom weigerde de club verder te spelen tegen Nice. 


Dat heeft voorzitter Pablo Longoria van Marseille gezegd na afloop van de wedstrijd die uit de hand liep en in de 75e minuut werd gestaakt. Hij noemde de gang van zaken in Nice onacceptabel.

De Franse league wilde de wedstrijd door laten spelen nadat fans van Nice het veld hadden bestormd en ook Nice wilde dat. Maar de spelers van Marseille weigerden. "Het was niet veilig meer voor de spelers", zei Longoria. "Het is al de tweede keer dat dit is gebeurd. Eerder hebben we dit al meegemaakt in Montpellier. Toen gingen we door toen werd besloten dat de wedstrijd zou worden hervat. Maar wat vandaag is gebeurd is onacceptabel. We willen ook een statement maken voor het Franse voetbal, dat dit niet zo kan. Daarom hebben we besloten terug te gaan naar Marseille."

Bij het nemen van de hoekschop werden spelers van Marseille voortdurend bekogeld met waterflesjes door fans van de thuisclub. Een kwartier voor tijd hadden spelers er genoeg van en gooide een van hen, Dimitri Payet, een plastic flesje terug naar de tribune. Vervolgens bestormden fans van de thuisclub het veld.


Voorzitter Jean-Pierre Rivere van Nice liet na afloop weten weinig te snappen van de reactie van Marseille. "We wilden allemaal dat de wedstrijd zou worden hervat, behalve Marseille. Maar voor ons is de situatie vrij duidelijk. Het is uit de hand gelopen met de waterflessen door de reactie van Marseille."

Nice, dat speelde met Pablo Rosario en Justin Kluivert, leidde op het moment dat het duel werd stilgelegd met 1-0. Oud-Ajacied Kasper Dolberg maakte het doelpunt. Onder meer Kluivert deed pogingen de fans tot bedaren te brengen. Stewards moesten er ook aan te pas te komen om Jorge Sampaoli, de bijzonder geƫmotioneerde Argentijnse coach van Marseille, in bedwang te houden. Uit beelden uit de catacomben bleek dat Sampaoli een kwartier later nog niet was gekalmeerd.

De wedstrijd werd voor meer dan een uur onderbroken. De spelers van Nice keerden daarna terug op het veld voor de warming-up. De voetballers van Marseille weigerden echter terug te keren. Volgens de Franse krant L'Equipe raakten Matteo Guendouzi en Luan Peres gewond bij de gevechten met de fans.

Calvin Stengs ontbrak nog bij Nice.