Heerenveen verslaat RKC

23 augustus 2021 om 09:21

HEERENVEEN (ANP) Sc Heerenveen heeft ten koste van RKC Waalwijk ook de tweede wedstrijd van het seizoen nipt gewonnen.

In het eigen Abe Lenstra Stadion werd het 3-2. Halverwege had sc Heerenveen nog een voorsprong van 3-0.

Henk Veerman opende de score uit een penalty en nam vlak voor rust met een kopbal ook de 3-0 voor zijn rekening. Tussendoor had Tibor Halilovic er met een harde volley 2-0 van gemaakt. De strafschop waaruit Veerman scoorde, werd toegekend nadat de VAR de beelden had bekeken.

In de tweede helft speelde Heerenveen een stuk minder overtuigend en Jens Odgaard, voormalig speler van de club uit Friesland, bracht RKC na driekwart wedstrijd terug tot 3-1. Voor Odgaard was het zijn eerste doelpunt in de Eredivisie sinds december 2019, toen hij uitgerekend tegen RKC scoorde. Vlak voor tijd verkleinde Richard van der Venne met een bekeken kopbal de marge tot één goal, maar verder liet de thuisploeg het niet komen.