Vrouwen FC Twente op sensationele wijze door naar play-offs CL

23 augustus 2021 om 10:05

ENSCHEDE (ANP) De voetbalsters van FC Twente hebben zich in Enschede op sensationele wijze verzekerd van een plek in de play-offs voor deelname aan de Champions League. De regerend landskampioen kwam tegen Sparta Subotica uit Servië terug van een 3-0-achterstand en won na verlenging met 5-3.

Tien minuten voor tijd leidde Sparta Subotica nog met 3-0. In het tijdsbestek van 6 minuten kwam FC Twente op gelijke hoogte; Fenna Kalma scoorde twee keer en ook Anna-Lena Stolze trof doel. In de verlenging benutte Kalma een penalty en Bente Jansen besliste het duel.

Eerder in de week had FC Twente met liefst 9-0 gewonnen van Nike uit Georgië.

Op 31 augustus of 1 september staat de eerste wedstrijd in de play-offs op het programma, een week later zijn de returns. Dan is plaatsing voor de groepsfase van de Champions League de inzet.