'Snel duidelijkheid Mercedes'

23 augustus 2021 om 10:30

BERLIJN (ANP) Toto Wolff, de grote baas van Formule 1-renstal Mercedes, belooft volgende maand bekend te maken wie in 2022 teamgenoot van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton zal zijn. De keuze gaat tussen zijn huidige partner Valtteri Bottas en George Russell, die nu voor Williams rijdt.

"We moeten een keuze maken tussen de stabiliteit die Valtteri biedt en het talent van George, die de toekomst voor zich heeft", zegt de 49-jarige Wolff in Bild am Sonntag. "Ik wil in september duidelijkheid hebben over dit onderwerp. Zo kunnen beiden zich op de juiste manier voorbereiden op komend seizoen."

De 23-jarige Russell komt uit het opleidingsprogramma van Mercedes en wordt beschouwd als een beschermeling van Wolff. In december vorig jaar verving de Brit zijn landgenoot Hamilton al eens in de GP van Sakhir.

Bottas rijdt sinds 2017 voor Mercedes en eindigde in de afgelopen twee jaar als vicewereldkampioen achter Hamilton. Maar de positie van de 31-jarige Fin staat mede door een aantal incidenten op de circuits al enige tijd ter discussie.

Hamilton verlengde zijn contract bij Mercedes vorige maand tot eind 2023. Zijn grote doel is een achtste wereldtitel. Hij deelt nu het record nog met de Duitser Michael Schumacher.

In de huidige WK-stand heeft Hamilton een voorsprong van 8 punten op nummer 2 Max Verstappen (Red Bull). De eerstvolgende Grand Prix is op 29 augustus in Belgiƫ en een week later vindt de Grote Prijs van Nederland in Zandvoort plaats.