De hier schietende Bryan Linssen was de grote man bij Feyenoord met zijn twee goals. anp / Pieter Stam de Jonge

Feyenoord blijft maar winnen

23 augustus 2021 om 08:26

Linssen grote man met twee voltreffers

ROTTERDAM (ANP) Feyenoord blijft winnen onder leiding van de nieuwe trainer Arne Slot.

De Rotterdamse ploeg versloeg in De Kuip het gepromoveerde Go Ahead Eagles met 2-0. Pas na een uur brak Bryan Linssen het taaie verzet van de Deventenaren waarna hij het duel kort voor tijd besliste met zijn tweede treffer. Voor het nog ongeslagen Feyenoord was het de zesde overwinning op rij in alle competities.

NIET SLECHT Feyenoord speelde zeker niet slecht. De thuisploeg hanteerde opnieuw een hoog baltempo en trachtte met verzorgd positiespel de versterkte afweer van de Eagles uiteen te spelen.

Wouter Burger dwong doelman Warner Hahn (ex-Feyenoord) met een kopbal tot een fraaie redding. Burger was al vroeg in het veld gekomen voor centrale verdediger Marcos Senesi, die bij een onschuldige terugspeelbal een beenblessure opliep. Burger, van origine een middenvelder, maakte soms een onwennige indruk en ging in de 85e minuut ook aangeslagen naar de kant.

Na de rust moest Hahn snel ingrijpen bij een schot van Til en een kopbal van Alireza Jahanbakhsh. Ook Jens Toornstra was in het Rotterdamse offensief dicht bij de openingstreffer. Met dank aan Hahn kwam de thuisclub dan toch eindelijk op voorsprong. Hij kon een schot van Sinisterra niet goed onder controle krijgen waarna Linssen toesloeg, 1-0. In de 87e minuut schoot de Limburgse aanvaller fraai raak: 2-0. Daarna eindigde een kopbal van de excellerende Linssen nog op de paal.

SENESI Trainer Arne Slot van Feyenoord maakt zich geen grote zorgen over de blessure van Marcos Senesi. De verdediger viel zondag al in de 8e minuut van het gewonnen thuisduel met Go Ahead Eagles uit.

"Senesi vertelde net zelf dat het wel meeviel", zei Slot vlak na het laatste fluitsignaal. "Dat het niet ernstig was, maar dat zeggen spelers altijd na een wedstrijd. We zullen maandag wel zien hoe het ervoor staat. Zo snel eruit is natuurlijk geen goed teken."

Feyenoord verdedigt donderdag in de uitwedstrijd tegen het Zweedse IF Elfsborg een voorsprong van 5-0.