23 augustus 2021 om 09:32

Vitesse verkijkt zich op sterk Willem II

ARNHEM (ANP) Met enkele min of meer vaste krachten op de bank heeft Vitesse zich verkeken op Willem II.  De formatie van de Duitse trainer Thomas Letsch verloor op eigen veld van de Tilburgers (0-3), die vorig seizoen maar net aan degradatie ontsnapten. Halverwege was het 0-2. Kwasi Wriedt kopte een door Görkem Saglam genomen vrije trap in het doel. Vervolgens passeerde Ché Nunnely bij een uitbraak beheerst doelman Markus Schubert, ook na een pass van Saglem. Vitesse, dat midweeks in Europees verband gelijkspeelde bij Anderlecht (3-3), had vergeleken met de gewonnen eerste wedstrijd in de competitie tegen PEC Zwolle vier andere spelers opgesteld. Volgens Letsch kregen sommige spelers rust, mede met het oog op de return tegen de Belgen. Onder meer Oussama Darfalou, Riechedly Bazoer en Nikolai Baden Frederiksen begonnen op de bank. Ongeveer 10 minuten voor tijd liep Willem II verder uit. Wesley Spieringhs kopte in na een voorzet op maat van Max Svensson.