Remise voor Real Madrid

23 augustus 2021 om 09:38

VALENCIA (ANP) Real Madrid heeft zijn eerste punten verspeeld in La Liga. De ploeg van coach Carlo Ancelotti kwam in een spectaculaire wedstrijd tot 3-3 bij Levante in Valencia. Real had de eerste competitiewedstrijd gewonnen.

Gareth Bale opende de score voor de Madrilenen in de eerste helft. Levante kwam echter sterk terug na de rust. Roger scoorde meteen in de tweede helft en José Campaña maakte er 2-1 van. Vinícius Júnior zorgde na balverlies bij Levante na een lange pass van Casemiro voor de gelijkmaker.

PIER Rober Pier zette Levante echter opnieuw op voorsprong. Hij tikte binnen nadat de bal via verdediger David Alaba voor zijn voeten was gevallen. Vinícius maakte nogmaals gelijk. Uit een vrijwel onmogelijke hoek aan de linkerkant kreeg de Braziliaan de bal in het doel.

Levante eindigde nog met tien man. Doelman Aitor Fernández maakte ver uit zijn strafschopgebied hands bij een doorbraak van Real en moest van het veld. Met verdediger Ruben Vezo als keeper trok Levante het gelijkspel over de streep.

VIER PUNTEN Real komt door het gelijkspel op 4 punten, even veel als FC Barcelona. De Catalanen van coach Ronald Koeman kwamen zaterdag niet verder dan 1-1 bij Athletic Club uit Bilbao. Landskampioen Atlético Madrid gaat daardoor als enige club aan de leiding met 6 punten uit 2 wedstrijden. De ploeg van coach Diego Simeone won zondag met 1-0 van Elche. Sevilla, dat vanavond nog in actie komt bij Getafe, kan ook nog op 6 punten komen.