Afbeelding
Aber Media

Auto ramt Lunterse woning: gat in de gevel

22 augustus 2021 om 10:34 Ongeval

LUNTEREN Op de Meulunterseweg in Lunteren is zaterdagavond omstreeks 23.15 uur een auto uit de bocht gevlogen en tegen een woning tot stilstand gekomen. De bestuurder raakte bij het ongeval niet gewond maar moest wel door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd.

De woning liep bij het ongeval veel schade op. Onder andere een gat in de gevel en schade aan de rieten dakbedekking, het voegwerk en een haag. Volgens de bewoner is het een bekend punt en is het nog een maand geleden dat een andere auto door zijn heg was gereden. Ook een lantaarnpaal naast de woning moest het eerder al ontgelden.

Volgens de bewoners heeft hij hier al meerdere malen overleg over gehad met de gemeente Ede en de politie. Er rijden geregeld automobilisten met hoge snelheid door de bocht heen. De bestuurder bleek in dit geval ook nog onder invloed te zijn van alcohol en werd aangehouden. Door het ongeval was de Meulunterseweg afgesloten voor verkeer. De brandweer heeft met een kraan van het hulpverleningsvoertuig de auto uit de bosjes gehaald om er zeker van te zijn dat er geen gevaar was voor de bewoners om vannacht in de woning te slapen. Ook een deel van de haag moest het ontgelden en werd omgezaagd om er goed bij te kunnen.

De auto is uiteindelijk door een bergingsbedrijf afgesleept.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding