Meeste positieve coronatesten in bijna twee weken: 2824

Meeste positieve coronatesten in bijna twee weken: 2824

BILTHOVEN (ANP) Bij het RIVM zijn gisteren 2824 positieve coronatesten gemeld en dat is het hoogste aantal in bijna twee weken tijd. Op vrijdag 6 augustus lag het aantal nieuwe gevallen voor het laatst hoger. Toen waren het er 2910.


Het aantal positieve testen in het afgelopen etmaal ligt een derde hoger dan vorige week woensdag, toen 2121 mensen een positief testresultaat kregen. Met dit laatste getal is het zevendaags gemiddelde gestegen naar 2461 positieve testresultaten.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu registreerde zeven nieuwe sterfgevallen als gevolg van corona. Dat betekent niet dat al deze mensen afgelopen dag zijn overleden, want soms duurt het even voor een sterfgeval wordt doorgegeven.

In Amsterdam kreeg het hoogste aantal mensen een positieve testuitslag: 233. In Den Haag werden 150 nieuwe coronagevallen gemeld, in Rotterdam 136, in Almere 77 en in Utrecht 54.

De afgelopen zeven dagen testten opgeteld 17.226 mensen positief op het virus. Dat zijn er vrijwel net zoveel als in de zeven dagen daarvoor (17.281). In de periode daarvoor daalde het aantal besmettingen nog gestaag.

In 37 gemeenten werd geen enkel positief testresultaat genoteerd.