Slot rekent op Jahanbakhsh

Slot rekent op Jahanbakhsh

ROTTERDAM (ANP) Trainer Arne Slot van Feyenoord verwacht dat rechterspits Alireza Jahanbakhsh vanavond kan spelen in de play-offs van de Conference League tegen Elfsborg. "Het ziet er goed uit", aldus de coach. "Ik denk dat hij kan spelen. En daar ben ik uiteraard blij mee."

De 28-jarige voetballer uit Iran hervatte dinsdag de training. Hij liep in de wedstrijd tegen het Zwitserse FC Luzern, waarin hij twee keer scoorde, een liesblessure op en ontbrak afgelopen weekend in de competitiewedstrijd tegen Willem II.

Slot vindt het moeilijk in te schatten wat de kansen voor zijn club zijn. "Zij hebben van hun laatste tien wedstrijden er acht gewonnen en twee gelijkgespeeld. Dat zegt wel iets over de vorm. Maar wij hebben niet recentelijk tegen een elftal uit Zweden gespeeld, daarom is het lastig om iets over de krachtsverhoudingen te zeggen."

Dat Feyenoord het spel gaat maken lijkt wel zeker. Slot: "Ik denk en hoop dat wij dominant zijn. Dat houdt wel in dat we heel beducht moeten zijn op hun counter en moeten uitkijken voor balverlies. De afgelopen weken hebben we heel weinig weggegeven, wat dat betreft zijn we op de goede weg. Maar het zal ook wel eens een keer minder gaan. We moeten zorgen dat we op de cruciale momenten in een wedstrijd geen fouten maken."

Dat de tegenstander midden in het seizoen zit en Feyenoord er in de Eredivisie pas één duel heeft opzitten ziet Slot niet als een nadeel. "Ik denk niet dat het veel uitmaakt. We hebben inderdaad maar een wedstrijd in de competitie gespeeld, maar al wel meerdere Europese duels en enkele oefenwedstrijden tegen goede tegenstanders."

Feyenoord en Elfsborg beginnen om 20.00 uur aan het eerste duel. De return in Zweden is volgende week.