Sangare, Marco van Ginkel, Cody Gakpo, Ramalho en Philipp Mwene (vanaf links) zijn blij na de treffer van Gakpo. anp / Maurice van Steen

PSV houdt kans in play-offs

19 augustus 2021 om 09:40

Groepsfase CL lonkt na klein verlies bij Benfica

LISSABON (ANP) PSV heeft nog alle kans zich als tweede Nederlandse club voor de groepsfase van de Champions League te plaatsen. In Lissabon leed de formatie van coach Roger Schmidt in de play-offs een kleine nederlaag: 2-1. PSV liet zelfs kansen liggen om met een gelijkspel weg te gaan uit het voor een derde gevulde Estádio da Luz.

Halverwege leidde de thuisclub met 2-0. Rafa Silva scoorde al na 10 minuten, door de bal net voor het uitgestoken been van doelman Joël Drommel in de hoek te schuiven. De voorzet was van Roman Jaremtsjoek, de Oekraïner die op het EK nog scoorde tegen Nederland. Vlak voor rust viel de tweede treffer. De Duitser Julian Weigl kon van dichtbij raak schieten, nadat verdediger Nicolás Otamendi een hoekschop met het hoofd had verlengd.

Dat gebeurde net in een fase dat PSV wat meer ging aandringen, mede door enkele goede acties op de flank van Noni Madueke. Na bijna een half uur knalde Eran Zahavi de bal fraai achter keeper Vlachodimos, maar de Israëlische spits stond buitenspel. Ook was er een aardige inzet van Cody Gakpo, die werd gekeerd door de Griekse doelman.

PSV begon goed aan de tweede helft, wat in de 52e minuut tot de 2-1 leidde. Gakpo mocht tientallen meters met de bal dribbelen, om vervolgens van buiten het zestienmetergebied te scoren. Daarvoor had Vlachodimos maar net kunnen redden bij een kopbal van Marko van Ginkel, na een pass van Mario Götze. Ook Götze zelf, Zahavi en opnieuw Gakpo waren daarna dicht bij de gelijkmaker.

GOED GESPEELD PSV heeft goed gespeeld en onnodig verloren. Dat vond althans trainer Roger Schmidt, zo liet hij bij RTL7 weten. "Gelukkig volgt er nog een wedstrijd. We kijken er naar uit. Ik denk dat we nog alle kans hebben ons te plaatsen."

"Voor rust vond ik ons al beter", aldus Schmidt. "Alleen hadden we twee ongelukkige momenten achterin, wat tot de tegentreffers leidde. Maar in de pauze geloofde ik er nog in, er was geen reden om niet positief te zijn. Dat we na de hervatting scoorden was heel belangrijk, maar er had nog meer ingezeten. De beste kansen waren voor ons. We hadden kunnen winnen."

De return is komende dinsdag in Eindhoven.