Geen toestemming voor wijkfeest Oldenbarneveld

17 augustus 2021 om 10:53

Landelijke coronaregels gooien roet in het eten

BARNEVELD Het wijkfeest op het Oldenbarneveldplein in Barneveld, op zaterdag 28 augustus, kan niet doorgaan. De organisatie krijgt geen toestemming van de gemeente, in verband met de landelijke coronaregels. De organisatie, Wijkplatform Oldenbarneveld, is teleurgesteld. ,,Vorig jaar mocht het nog wel. Dit is niet uit te leggen”, aldus voorzitter Willem Massier.


Eerder zou het evenement al begin juli plaatsvinden. Toen werd het al uitgesteld tot eind augustus, gezien de toen oplopende coronabesmettingen. Op de 28ste zouden er leuke activiteiten plaatsvinden op het plein. Massier: ,,We hadden demonstraties van basketbalvereniging Tower Jumpers. Opa Nelis uit de wijk zou plaatjes komen draaien. Er zou een kleedjesmarkt zijn en stands met etenswaren. Ook zou er een convenant tussen het wijkplatform en de gemeente worden gepresenteerd, dat bedoeld is om de leefbaarheid in de wijk te verbeteren. Het zou echt weer een heel gezellige middag worden. Helaas mag het niet zo zijn.” 


SOCIAAL BELANG Het verbaast Massier dat andere evenementen wel groen licht krijgen, maar het wijkfeest niet. ,,Het komt op mij over alsof evenementen met een commercieel belang wel mogen, zoals kermissen en weekmarkten, maar met een sociaal belang niet. De sociale cohesie in wijken is zó belangrijk. Dan heb je een leuk feest en dan mag het niet doorgaan. Ik begrijp het echt niet.”


TOEGANGSTESTEN Bij de editie van vorig jaar hielden de bezoekers zich goed aan de anderhalve meterregel. ,,Zo'n enorm uitbundig geheel is het wijkfeest nu ook weer niet. Als we het toch wilden laten doorgaan, hadden we toegangstesten moeten houden. Zie je het voor je, bij zo'n wijkfeest?” De organisatie denkt over na om mogelijk eind september alsnog een festiviteit te houden.