Wolfsburg is uit het bekertoernooi gezet na een wisselfout van trainer Van Bommel.
Wolfsburg is uit het bekertoernooi gezet na een wisselfout van trainer Van Bommel. During the German Bundesliga Soccer Match Between vfl Wolfsburg and vfl Bochum in Wolfsburg, Germany, 14 August 2021. Epa/filip Singer Conditions - Attention: the dfl Regulations Prohibit any use of Photographs as Image Sequences And/or Quasi-video.

Wolfsburg uit de beker na wisselfout

17 augustus 2021 om 09:41

Dure blunder van Van Bommel

FRANKFURT (ANP) VfL Wolfsburg, de club van de nieuwe trainer Mark van Bommel, mag dit seizoen niet meer deelnemen aan het Duitse bekertoernooi. De ploeg van aanvaller Wout Weghorst is door de tuchtcommissie van de Duitse voetbalbond uit het evenement gezet vanwege een wisselfout van Van Bommel. De overwinning van 3-1 na verlenging tegen SC Preußen Münster zette het strafcollege om in een reglementaire zege van 2-0 voor de vierdeklasser.

SC Preußen Münster diende een officiële klacht in na de verloren bekerwedstrijd in de eerste ronde ruim een week geleden tegen VfL Wolfsburg. De vierdeklasser eiste dat de uitslag ongeldig zou worden verklaard wegens een wisselflater bij de opponent uit de Bundesliga. Van Bommel verving in totaal zes spelers in zijn team. De oud-PSV'er had volgens de regels maximaal vijf keer mogen wisselen.

Volgens Van Bommel had hij desgevraagd van de vierde official te horen gekregen dat hij in de verlenging nog drie spelers mocht wisselen. Hij had echter in de reguliere speeltijd al drie spelers naar de kant gehaald. De vierde official ontkent Van Bommel verkeerd te hebben geïnformeerd. Wolfsburg overweegt in beroep te gaan tegen het vonnis. "Het duel overspelen zou terecht zijn", oordeelde Tim Schumacher, hoofd van de juridische afdeling van de club.

Wolfsburg kwam pas ver in blessuretijd gelijk tegen de veredelde amateurs (1-1). In de verlenging trok de favoriet het duel alsnog naar zich toe.
Een dag na het duel liet de directie van Wolfsburg weten dat de wisselfout geen persoonlijke consequenties voor Van Bommel zou hebben.