Den Haag

16 augustus 2021 om 21:14

Ook derde verdachte fatale mishandeling Mallorca langer vast

(ANP) De derde verdachte rond de fatale mishandeling op Mallorca blijft langer vastzitten. Het voorarrest van de 18-jarige Hilversummer is met twee weken verlengd, meldt de rechtbank Midden-Nederland. De Hilversummer wordt verdacht van het medeplegen van doodslag, poging tot doodslag en het openlijk plegen van geweld.

De jongen zou betrokken zijn geweest bij het geweld in een horecagelegenheid in de badplaats El Arenal op Mallorca en bij het geweld op de boulevard. Daarbij raakte een 27-jarige man uit Waddinxveen zwaargewond. Hij overleed later aan zijn verwondingen. Ook andere slachtoffers raakten gewond.


VRIENDENGROEP De verdachte hoort bij een vriendengroep die op vakantie was op het eiland, waar ze in de vroege ochtend van 14 juli ruzie zochten met andere vakantiegangers. Eerder werden al twee andere verdachten aangehouden, een van 18 en een van 19, beiden uit Hilversum. Ook zij worden verdacht van het medeplegen van doodslag op de 27-jarige man uit Waddinxveen en het medeplegen van poging tot doodslag op een andere man. De 19-jarige man wordt daarnaast ook verdacht van poging tot doodslag op nog een ander slachtoffer in de horecagelegenheid.

De andere twee verdachten zitten nog vast. 

Meer aanhoudingen in de zaak worden niet uitgesloten.


Amsterdam

DeLaMar viert jubileum met cadeau medewerkers van ziekenhuis

(ANP) Het Amsterdamse DeLaMar Theater bestaat tien jaar en viert dat met een cadeau aan medewerkers van ziekenhuizen in de hoofdstad. In totaal worden 10.000 kaarten voor tien verschillende voorstellingen weggegeven, als dank voor de inzet tijdens de coronacrisis.

Officieel bestond het DeLaMar Theater vorig jaar al tien jaar, maar vanwege het coronavirus kon het jubileum niet worden gevierd. Nu staat het theater er komend theaterseizoen alsnog bij stil, om te beginnen met het cadeau doen van de kaarten. Dat gebeurt samen met de VandenEnde Foundation.

,,We zijn ontzettend blij iets terug te kunnen doen voor de medewerkers van de ziekenhuizen, die het afgelopen jaar van zo'n grote betekenis zijn geweest voor de maatschappij", vertelt Andreas Fleischmann, directeur van DeLaMar. "Het is dankzij hun harde werk dat zoveel sectoren weer op gang komen en dat wij weer publiek mogen ontvangen."

Het theater wil op deze manier het zorgpersoneel van het Amsterdam UMC, OLVG Oost en West, het BovenIJ-ziekenhuis en het NKI/Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis ,,een avondje ultieme ontspanning bezorgen. Om hopelijk een beetje bij te komen van de afgelopen tijd", aldus de directeur. 

De medewerkers mogen samen met een vriend of familielid een voorstelling naar keuze bezoeken.