Afbeelding
Persbureau Midden Nederland

Geen ‘drukte-webcam’ bij milieustraat Otelaar

16 augustus 2021 om 11:18 Maatschappelijk

BARNEVELD Er wordt geen webcam bij milieustraat Otelaar in Barneveld geïnstalleerd om inwoners die iets bij de vuilstort willen brengen een actueel beeld te geven van de drukte.

Het idee voor een webcam werd voor de zomer geopperd bij de zogenoemde Ideeënmarkt voor de gemeenteraad. Het leek een inwoner (wiens naam niet is vrijgegeven) een goed plan om op die manier te zorgen voor meer spreiding. De milieustraat krijgt steeds vaker te maken met lange rijen. De drukte neemt flink toe. Naast de webcam deed de inwoner de suggestie om op internet een overzicht te geven van hoe druk het er de afgelopen maand is geweest op bepaalde dagen. De inwoner legde zijn of haar idee voor aan de raad, nadat hij dit eerder al bij medewerkers van de vuilstort had gedaan. Dit leidde niet tot de installatie van de webcam. ,,Hoe moeilijk kan het zijn om dit te realiseren?”, vroeg de bewoner zich hardop af. ,,Kleine moeite, groot plezier.”

De gemeente laat nu weten dat de webcam er definitief niet gaat komen. Een woordvoerder geeft aan dat de afdeling Beheer Openbare Ruimte hier geen plannen voor heeft. ,,Niet iedereen zit erop te wachten om op internet te zien te zijn, als men bij de milieustraat staat”, zegt zij.

Daar komt bij dat de gemeente momenteel bezig is met de vervanging van Otelaar, die de laatste jaren te klein is geworden. Hiervoor zijn momenteel vier mogelijke nieuwe locaties in beeld. Niet alleen trekt de huidige milieustraat steeds meer bezoekers, ook biedt een grotere plek betere mogelijkheden voor het gescheiden aanbieden van grondstoffen en grof huishoudelijk afval. De afgelopen tijd is onderzoek gedaan naar tien mogelijke locaties, waarvan er vier zijn overgebleven. Welke dit zijn, is nog niet bekend. Naar verwachting komt het college van burgemeester en wethouders in oktober met een uitgewerkt voorstel richting de gemeenteraad, met informatie over de mogelijke locaties en een investeringsvoorstel.

Jannes Bijlsma