Amsterdam 

Amsterdam 

Vastgoedbedrijf CTP koopt logistiek park in Amsterdamse haven

(ANP) Ontwikkelaar en uitbater van logistiek vastgoed CTP koopt het in aanbouw zijnde bedrijvenpark Amsterdam Logistic Cityhub. Het bedrijf van miljardair Remon Vos betaalt daarvoor 307 miljoen euro, wat volgens de onderneming de grootste som is die ooit in Nederland is betaald voor één stuk logistiek vastgoed. CTP is sinds maart genoteerd aan de beurs in Amsterdam.

Het logistieke park in het Westelijk Havengebied in de hoofdstad omvat zo'n 120.000 vierkante meter opslag- en distributieruimte en ongeveer 11.000 vierkante meter kantoorruimte. Ook heeft het terrein een eigen kade van 180 meter en goede toegang tot de snelweg A10. Volgens CTP voorziet het logistiek park in de vraag naar ruimte nabij het stadscentrum voor bezorging van goederen. Het terrein voorziet dankzij zonnestroom en windmolens ook in de eigen energiebehoefte.

Amsterdam Logistic Cityhub wordt eind volgend jaar opgeleverd en is al deels verhuurd. Het project werd opgezet door ondernemers Wim Deelen en Paul Vermaat.

CTP is vooral actief in Centraal- en Oost-Europa. Rond de beursgang maakte Vos, die het bedrijf in Tsjechië opzette, al bekend ook naar de Nederlandse markt te willen. CTP had daar zo'n 300 miljoen euro voor klaarliggen. De onderneming heeft ook al projecten in de buurt van Rotterdam en in Waalwijk.


Peking

Grote haven China nog altijd deels op slot na coronabesmetting

(ANP/BLOOMBERG) De grote Chinese containerhaven Ningbo-Zhoushan nabij Shanghai is nog altijd voor een groot deel gesloten. Een van de terminals van de op twee na drukste haven ter wereld ging op last van de autoriteiten op slot toen bij een medewerker corona werd vastgesteld. Ondertussen groeien de zorgen over de impact van de sluiting op de handelsstromen in de regio.

Sinds woensdag zijn er geen activiteiten bij de Meishan-terminal. Zowel de inkomende als de uitgaande containerdiensten liggen stil. Marktkenners schatten dat de terminal goed is voor de afhandeling van een kwart van de containervracht in de haven. De haven zelf zegt dat schepen worden omgeleid en dat er elders capaciteit is vrijgemaakt om de goederenstromen op gang te houden. Een woordvoerder van de haven zei maandag geen nieuwe informatie te hebben. Sinds het eerste geval zijn er geen nieuwe coronabesmettingen gemeld. Verschillende rederijen nemen ondertussen maatregelen. De Taiwanese rederij Yang Ming Marine Transport waarschuwt klanten voor mogelijke ,,havencongestie". Orient Overseas Container Line, dat zijn hoofdkantoor heeft in Hongkong, adviseert klanten goed na te gaan of er capaciteit is alvorens containers aan te voeren. Een deel van de containerschepen van het Deense Maersk mijdt voorlopig Ningbo-Zhoushan.