Liverpool wint met Van Dijk in Premier League

Liverpool wint met Van Dijk in Premier League

NORWICH (ANP) Liverpool is het seizoen in de Premier League begonnen met een zege bij Norwich City. 

Met de teruggekeerde Virgil van Dijk weer in het elftal won de formatie van trainer J├╝rgen Klopp op Carrow Road met 0-3.

Na iets minder dan een half uur zette Diogo Jota Liverpool op voorsprong. De Portugese international passeerde doelman Tim Krul na voorbereidend werk van Trent Alexander-Arnold en Mohamed Salah. Roberto Firmino zorgde voor de 0-2. De Braziliaan scoorde na een pass van Salah, slechts enkele minuten nadat hij voor Jota was ingevallen. Salah zelf knalde de 0-3 vanaf de rand van het zestienmetergebied binnen.

Van Dijk stond in de basis bij Liverpool. Het betekende zijn eerste optreden in de Premier League sinds oktober vorig jaar. Destijds raakte hij in de derby met Everton zwaar geblesseerd aan een knie. De international van Nederland speelde het duel uit.

"Bijna verbazingwekkend dat het zo goed ging", zei Van Dijk. "Wat ik nodig heb zijn wedstrijden om meer ritme op te doen, ik weet dat, de trainer weet dat. Ik ben er lang uit geweest. Het was een goede start vandaag en hopelijk ben ik er klaar voor om volgende week weer te spelen."

Andy Robertson ontbrak wel bij Liverpool, vanwege een blessure aan de enkel. De international van Schotland werd vervangen door Kostas Tsimikas, oud-speler van Willem II.