Spelers van Feyenoord vieren de 0-4 van Naoufal Bannis van Feyenoord.
Spelers van Feyenoord vieren de 0-4 van Naoufal Bannis van Feyenoord. anp / Pieter Stam de Jonge

Feyenoord scoort liefst viermaal

Willem II met gemak aan de kant gezet

TILBURG (ANP) Met aanvallend voetbal heeft Feyenoord de uitwedstrijd tegen Willem II tot een goed einde gebracht. De vernieuwde ploeg uit Rotterdam zegevierde met 0-4 en won zo vertrouwen voor het thuisduel van komende donderdag met het Zweedse IF Elfsborg in de play-offs van de Conference League.


Feyenoord trapte af zonder Alireza Jahanbakhsh. De opvolger van Steven Berghuis was onvoldoende hersteld van de liesblessure die hij donderdag tegen FC Luzern opliep. 

De eerste kans was nog wel voor Willem II. Maar doelman Justin Bijlow redde uitstekend op een kopbal van Kwasi Wriedt. Vervolgens trok Feyenoord de wedstrijd snel naar zich toe. Bryan Linssen opende in de 17e minuut de score, na slecht keeperswerk van Robbin Ruiter. Luis Sinisterra maakte in de 25e minuut de 2-0.


OP HELFT TEGENSTANDER Het nieuwe Feyenoord lijkt niet meer op de ploeg die vorig seizoen onder Advocaat vaak zo compact mogelijk probeerde te verdedigen. Trainer Slot ziet zijn ploeg het liefst op de helft van de tegenstander voetballen. Alle aanwinsten van de club uit Rotterdam lijken de ploeg ook beter te maken. Gernot Trauner verdedigde ook in Tilburg stevig maar solide. Marcus Holmgren Pedersen is een rechtsback met aanvallende intenties en Guus Til en Fredrik Aursnes voetbalden makkelijk mee op het middenveld.

In de openingsfase van de tweede helft ontdeed Til de wedstrijd van het laatste beetje spanning. De middenvelder tekende voor de 3-0. Hij zal zelf ook niet helemaal beseffen wat hem allemaal overkomt. Zo zit je op de bank bij Freiburg en zo rijg je de doelpunten aaneen bij Feyenoord en word je ook nog door bondscoach Louis van Gaal opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje voor de duels met Noorwegen, Montenegro en Turkije in de WK-kwalificatie.

Willem II moest na een klein uur verder met tien man, nadat Emil Bergström zijn tegenstander Sinisterra lomp had gevloerd. 


ELFSBORG Feyenoord had het vizier toen al op Elfsborg gericht. De ingevallen Naoufal Bannis bepaalde in blessuretijd nog wel de eindstand op 4-0.