Koeman tevreden, maar had liever Messi erbij gehad

Koeman tevreden, maar had liever Messi erbij gehad

BARCELONA (ANP) Ronald Koeman was tevreden dat FC Barcelona het seizoen is begonnen met een zege. De Catalanen versloegen in eigen huis Real Sociedad met 4-2 en blijven daarmee op gelijke hoogte met titelverdediger Atl├ętico Madrid en Real Madrid die ook hun eerste wedstrijd wonnen.

Koeman gaf zondag toe dat hij liever nog Lionel Messi in zijn team zou hebben. Barcelona is voor het eerst na 17 seizoenen begonnen aan de nieuwe competitie zonder de Argentijn in de ploeg. "We hebben niet langer een speler die in zijn eentje wedstrijden kan beslissen. Vanaf nu zal het van een collectieve inspanning moeten komen," aldus de coach.

"Het is altijd belangrijk om het seizoen te beginnen met een overwinning", zei Koeman. "Zeker thuis en zeker na de recente gebeurtenissen. We wilden goed voor de dag komen en winnen en dat hebben we beide gedaan."

Koeman was vol lof over Eric Garcia en Memphis Depay die hun eerste wedstrijd voor Barcelona in La Liga speelden. "Eric Garcia was sterk aan de bal en stond verdedigend steeds op de juiste positie. Hij begon omdat hij wedstrijdritme heeft. Dat is het verschil met andere verdedigers. Memphis deed het goed en had een fantastische assist."

Koeman prees de steun van de 20.000 fans: "Vanaf het begin hebbenze ons gepusht, ze stonden achter het team. Het maakt een enorm verschil."