Strand Larsen schiet FC Groningen langs Cambuur

16 augustus 2021 om 08:32

LEEUWARDEN (ANP) SC Cambuur heeft de terugkeer in de Eredivisie niet kunnen vieren met een goed resultaat. Lang zag het ernaar uit dat de Friezen een punt zouden overhouden aan het duel in eigen stadion met FC Groningen. Maar een doelpunt van de Noor Jørgen Strand Larsen bezorgde de Groningers alsnog de winst: 1-2.

FC Groningen leidde bij de rust met 1-0 door een doelpunt van Ahmed El Messaoudi. Cambuur zette na rust aan en slaagde er in de 67e minuut in gelijk te maken via de Fransman Robin Maulun. Lang leek dat de eindstand te worden tot invaller Strand Larsen anders besliste.

Cambuur keerde - zo hadden de Friezen becijferd - na 1925 dagen terug in de Eredivisie. De ploeg van trainer Henk de Jong werd in de eerste helft maar zelden gevaarlijk voor het doel van de in de Eredivisie debuterende Groningen-doelman Peter Leeuwenburgh.