Nipte uitzege voor Vitesse

16 augustus 2021 om 07:53

ZWOLLE (ANP) Nikolai Baden Frederiksen heeft met succes zijn debuut gemaakt bij Vitesse in de Eredivisie. De Deense spits, overgekomen van Juventus, maakte het enige doelpunt van het uitduel met PEC Zwolle (0-1). De 21-jarige Baden Frederiksen verraste doelman Kostas Lamprou in de 20e minuut met een afstandsschot. De Deense spits kwam bij Juventus nooit verder dan het elftal voor spelers onder 23 jaar. Hij werd de afgelopen seizoenen verhuurd aan Fortuna Sittard en WSG Swarovski Tirol. Baden Fredriksen is bij Vitesse een driejarig contract overeengekomen.

De enige treffer verpestte de rentree van trainer Art Langeler bij PEC Zwolle, dat hard werkte maar weinig kansen kreeg. Slobodan Tedic was wel dichtbij een doelpunt. De spits van PEC Zwolle stuitte op doelman Markus Schubert, de opvolger van Remko Pasveer.

Riechedly Bazoer viel vlak voor rust geblesseerd uit bij Vitesse, dat tegen PEC ook al de gekwetste verdedigers Danilho Doekhi en Jacob Rasmussen moest missen.