Wout Weghorst was weer eens belangrijk voor VfL Wolfsburg. Epa/filip Singer Conditions - Attention: the dfl Regulations Prohibit any use of Photographs as Image Sequences And/or Quasi-video.

Weghorst helpt trainer Van Bommel

16 augustus 2021 om 09:12

Spits maakt enige goal voor Wolfsburg

WOLFSBURG (ANP) Wout Weghorst heeft zijn nieuwe trainer Mark van Bommel bij VfL Wolfsburg een welkome zege bezorgd. De spits maakte het enige doelpunt van het thuisduel met VfL Bochum (1-0).

Weghorst vierde zijn 54e treffer in 101 competitieduels op het hoogste niveau van Duitsland. De spits miste ook een strafschop. Wolfsburg speelde nagenoeg de hele wedstrijd met een man meer tegen het gepromoveerde Bochum. Robert Tesche kreeg al in de 5e minuut een rode kaart.

Van Bommel was wel toe aan een succesje met Wolfsburg. Hij beleefde de afgelopen weken niet de start die hij voor ogen had. Na vijf verloren oefenduels wisselde hij tijdens het bekerduel met SC Preußen Münster per ongeluk zes spelers. Wolfsburg won pas na verlenging van de Duitse vierdeklasser (3-1). Maar SC Preußen Münster is naar de tuchtcommissie gestapt omdat er per wedstrijd maar vijf nieuwe spelers zijn toegestaan.

De Nederlandse verdedigers Jeremie Frimpong en Mitchel Bakker speelden met Bayer Leverkusen gelijk bij 1. FC Union Berlin (1-1). Frimpong leverde de assist bij de gelijkmaker van Moussa Diaby.

FC Augsburg verloor met Jefrrey Gouweleeuw als basisspeler in eigen stadion van TSG 1899 Hoffenheim (0-4). Jacob Bruun Larsen, Sargis Adamyan, Georginio Rutter en Sebastian Rudy scoorden voor de bezoekers. Justin Hoogma ging met SpVgg Greuther Fürth hard onderuit bij VfB Stuttgart (5-1). Marc-Oliver Kempf scoorde tweemaal voor de thuisploeg.