Bart Schreuder is erg tevreden over het niveau dat zijn spelers op dit moment al hebben.
Bart Schreuder is erg tevreden over het niveau dat zijn spelers op dit moment al hebben. Melvin Taribuka

‘Het ziet er goed uit bij SDV Barneveld’

17 augustus 2021 om 08:12 Voetbal

BARNEVELD Zaterdagmorgen even na half 11 stuurde Bart Schreuder de spelers van SDV Barneveld het veld op voor de eerste training van het nieuwe seizoen. Aangezien de Barnevelders eind juni nog hun laatste oefenwedstrijd speelden, voelde het overigens niet echt als een nieuw begin.

Negentien spelers had Bart Schreuder zaterdag onder zijn hoede. Het enige echte nieuwe gezicht in de selectie van de eersteklasser is Sil Buikema. De 24-jarige centrale verdediger kwam over van DTS Ede.
Er zijn een paar spelers vanuit de jeugd en het tweede die een kans krijgen om zich te bewijzen en natuurlijk keerde Jeroen van Binsbergen terug, al geniet de doelman nu nog van zijn vakantie. ,,Het ziet er goed uit’’, was de eerste conclusie die Schreuder trok. ,,Ik denk dat we op dit moment verder zijn dan een jaar geleden.”
Zo dacht de voormalige middenvelder er een tijdje terug niet over. ,,Vanaf het moment dat we de groepstraining mochten hervatten zijn we wedstrijden gaan spelen. Eerst onderling elf tegen elf, met een arbitraal trio erbij om het het wedstrijdgevoel terug te halen, daarna tegen andere tegenstanders.”

WENNEN AAN GROOT VELD ,,De allereerste wedstrijd leek helemaal nergens op. Ik dacht dat die jongens voor het eerst op voetbal zaten. We hadden zolang in vier- en tweetallen getraind dat het weer wennen was aan een groot veld en om in de juiste positie te lopen. Het ging steeds beter. Eind juni sloten we dat af met een oefenwedstrijd tegen Sparta Nijkerk. Daarin maakten we een goede indruk.”
,,Doordat we zo lang door zijn gegaan, konden we nu laat beginnen’’, vervolgt Schreuder die zijn tweede seizoen als hoofdtrainer bij SDVB ingaat. ,,Als je terugkijkt, dan kun je wel stellen dat we stiekem heel veel gedaan hebben. Als het bekertoernooi begint dan moeten we er klaar voor zijn. Die wedstrijden tel ik niet mee als voorbereiding.”
Schreuder sloot zijn training af met een grote partij. Voor Wilbert Thomassen was dat het sein om eruit te stappen. De 25-jarige vleugelaanvaller is herstellende van een kruisbandblessure. ,,Op de avond van de persconferentie waarin verteld werd dat er niet meer in groepsverband gesport mocht worden raakte ik geblesseerd’’, weet de inwoner van Scherpenzeel nog goed. ,,Tot nu toe heb ik nog geen wedstrijd gemist, maar ik heb nog wel wat tijd nodig om helemaal fit te worden. Ik wil geen risico nemen.”

KAPPEN EN DRAAIEN ,,Bij pass-en trapoefeningen gaat het al heel goed’’, merkt Thomassen. ,,Maar aan oefeningen waarbij je in duels kan komen doe ik nog niet mee. Bij kappen en draaien komt de meeste kracht op je knieën, dat moet ik nu nog niet doen.”


Bij Ivar van de Beek is het verhaal precies omgekeerd. Na drie jaar afwezigheid keerde de 24-jarige back een jaar geleden terug en kwam niet verder dan vier schamele competitiewedstrijden. ,,Ik had er weer zoveel zin in om mee te doen en dan komt alles stil te liggen’’, baalde Van de Beek. ,,Ik hoop dat we nu weer een normaal jaar meemaken.”
,,Het was wel fijn dat we doorgetraind hebben, maar of je nu hoog of laag voetbalt, je wilt gewoon op zaterdag je wedstrijdjes spelen. Ik was al heel blij dat we in juni nog een keer tegen Sparta Nijkerk speelden. Er stonden toen lekker veel mensen langs de lijn. Laten we hopen dat we weer met zijn allen kunnen knallen en plezier maken.”

DRIEKAMP IN SCHERPENZEEL Zaterdag speelt SDVB in Scherpenzeel een driekamp met de hoofdklassers Scherpenzeel en Eemdijk. Alle ploegen spelen dan een wedstrijd van 45 minuten tegen elkaar.

Peter Pos

Ivar van Beek (midden) liep voorop tijdens de afsluitende loopoefening.