Aegon zet opmars voort

AMSTERDAM (ANP) Aegon zette vanochtend de opmars voort op het Damrak dankzij de positieve kwartaalresultaten die de verzekeraar een dag eerder al bekendmaakte. De Amsterdamse AEX-index bleef hangen rond de recente recordstand. Beleggers wachten op nieuwe aanjagers nu het hoogtepunt van het over het algemeen sterke cijferseizoen achter de rug is. Ook blijven de zorgen over de economische impact van de Delta-variant van het coronavirus boven de markt hangen.


Bij de kleinere bedrijven moest veevoerbedrijf ForFarmers (min 5,1 procent) het ontgelden na publicatie van de cijfers. Topman Yoram Knoop sprak van teleurstellende resultaten. Volgens hem was de strijd om marktaandeel tussen voerproducenten in de eerste jaarhelft "heftiger dan normaal". Ook werd het herstel van de prijzen volgens hem vertraagd door aanhoudende coronamaatregelen.


De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,1 procent lager op 774,69 punten. De MidKap klom 0,3 procent tot 1093,40 punten. De DAX in Frankfurt steeg 0,5 procent en ging voor het eerst door de 16.000 puntengrens. Londen en Parijs wonnen tot 0,3 procent.

Aegon ging opnieuw aan kop in de AEX met een plus van 2,3 procent. De verzekeraar won een dag eerder al ruim 7 procent dankzij een forse kwartaalwinst en een verhoging van het dividend. Ook heeft Brussel groen licht gegeven voor de verkoop van de Oost-Europese activiteiten van Aegon aan Vienna Insurance Group.

Supermarktconcern Ahold Delhaize noteerde ex dividend en verloor 1,8 procent. Techinvesteerder Prosus en chipbedrijf Besi stonden in de staartgroep met verliezen van 1,9 en 1,3 procent.

In Frankfurt werd Zooplus 40 procent meer waard. De Amerikaanse investeerder Hellman & Friedman heeft een overnamebod gedaan op de Duitse online dierenwinkel. In Parijs kelderde Ipsen 11 procent. De Franse farmaceut heeft een goedkeuringsaanvraag in de Verenigde Staten voor een mogelijke behandeling van een zeer zeldzame ziekte ingetrokken.


De euro was 1,1748 dollar waard tegen 1,1735 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,2 procent goedkoper op 68,94 dollar. Brentolie kostte 0,1 procent minder op 71,22 dollar per vat.