Plymouth

Plymouth

Zes mensen komen om bij schietpartij in Britse Plymouth

(ANP/RTR) In de Britse havenplaats Plymouth zijn zes mensen - drie mannen en drie vrouwen - overleden door een schietpartij. De politie bevestigt dat de vermoedelijke schutter een van de dodelijke slachtoffers is.

,,Twee vrouwen en twee mannen zijn op de plaats delict om het leven gekomen", aldus de politie in een verklaring. ,,Een andere man, vermoedelijk de schutter, is ter plekke gestorven." Een andere vrouw die gewond raakte bij de schietpartij werd naar het ziekenhuis overgebracht, maar is daar volgens de politie korte tijd later aan haar verwondingen overleden.

De politie spreekt van een ,,ernstig vuurwapenincident" en gaat niet uit van een terreurdaad. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Het incident gebeurde aan het begin van de avond. De hulpdiensten waren met veel mensen aanwezig en de omgeving is afgezet. Inmiddels is de situatie volgens de politie onder controle.

De Britse minister Priti Patel van Binnenlandse Zaken stond donderdagavond op Twitter stil bij de schietpartij. ,,Het incident in Plymouth is shockerend en mijn gedachten zijn bij de getroffenen." Vuurwapengeweld komt in Groot-Brittannië relatief weinig voor.


Peking

China wil geen nieuw onderzoek naar oorsprong coronavirus 

(ANP/AFP) China wil geen nieuw onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO naar de oorsprong van het in Wuhan in 2019 opgedoken coronavirus. De WHO heeft opgeroepen tot nieuw onderzoek, maar de onderminister van Buitenlandse Zaken Ma Zhaoxu zei dat de Volksrepubliek ,,geen politieke inspanningen" wenst om de herkomst van het virus te achterhalen. China wil wetenschappelijke inspanningen.

,,We zijn tegenstander van politieke onderzoeken", die volgens de onderminister het gezamenlijke rapport negeren. Een team van de WHO heeft begin dit jaar onderzoek gedaan in China en daarover een rapport uitgebracht. Het onderzoek richtte zich vooral op Wuhan en een laboratorium daar. De onderzoekers van het WHO-team achtten het destijds onwaarschijnlijk dat het virus daar op mensen is overgegaan, maar die theorie is nog springlevend.

Donderdag zei het hoofd van de WHO-onderzoekscommissie, de Deen Peter Ben Embarek, dat het wel goed mogelijk is dat het coronavirus in een laboratorium van een vleermuis op een mens is overgegaan. 


Willemstad

Curaçao voert opnieuw avondklok in

(ANP) Curaçao voert opnieuw een avondklok in. De maatregel is een gevolg van het toenemende aantal coronabesmettingen op het eiland. Elke dag worden meer coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis en de intensive care is bijna helemaal vol.

De avondklok geldt vanaf vrijdag tussen middernacht en half vijf 's ochtends.