Virgil van Dijk heeft zijn contract met Liverpool verlengd.
Virgil van Dijk heeft zijn contract met Liverpool verlengd. Tijdens de Vriendschappelijke Wedstrijd van Liverpool fc Tegen Hertha bsc Berlin op 29 Juli 2021 in Innsbruck, Oostenrijk. Anp/hh Gerrit van Keulen

Van Dijk blijft langer bij Liverpool

'Ik ben hier heel erg trots op'

LIVERPOOL (ANP)  Virgil van Dijk heeft een nieuw langdurig contract bij Liverpool getekend. De topclub uit de Premier League meldde dat de centrale verdediger "zijn toekomst aan Liverpool heeft verbonden", zonder expliciet te melden voor hoeveel jaar. Kort later toonde Van Dijk op Twitter een shirt van de club met 2025 als rugnummer.

"Ik ben hier heel erg trots op", zei de international van Oranje, die wegens een zware knieblessure het afgelopen seizoen nauwelijks speelde. "Mijn vrouw en kinderen en iedereen die met mij samenwerkt zijn dat ook. Hier spreekt heel veel vertrouwen uit."

"Sinds de dag dat ik bij Liverpool ben gekomen voel ik me gewaardeerd", aldus Van Dijk. "Door mijn ploeggenoten, de fans en de staf. Daardoor ben ik uitgegroeid tot een waardevolle speler voor deze club. Het afgelopen seizoen was er een om snel te vergeten, maar ook van deze tegenslagen heb ik geleerd. Ik heb er heel veel zin in om weer verder te gaan."

Van Dijk kwam in januari 2018 over van Southampton. Hij speelde sindsdien 130 keer voor Liverpool en was goed voor 13 doelpunten. Met Van Dijk won Liverpool de Premier League, de Champions League, de UEFA Super Cup en de wereldbeker. In Nederland speelde hij alleen voor FC Groningen.


RENTREE De verwachting is dat Van Dijk in de uitwedstrijd van Liverpool bij Norwich zaterdag terugkeert in de Premier League. Trainer Jürgen Klopp liet weten dat hij vrijwel zeker fit genoeg is voor een plaats in de basis. Vorig jaar oktober was hij voor het laatst actief in een officiële wedstrijd. Hij raakte tegen Everton geblesseerd.