Afbeelding
Dierenpark Amersfoort

Zomerser wordt het niet: ijskoude traktatie voor de dieren in Dierenpark Amersfoort

Dieren

AMERSFOORT Nu de korte broek weer uit de kast kan is het ook tijd voor verkoeling in het dierenrijk. Dat hebben de bewoners van Dierenpark Amersfoort geweten toen ze donderdag getrakteerd werd op een verkoelende snack. 

,,Wij hebben er lang op moeten wachten, maar na weken kwakkelen, is het toch eindelijk écht zomer in Nederland. Om dit te vieren krijgen onze dierbewoners verkoelende en gezonde ijsjes”, vertelt dierverzorger Lotte Gielen. ,,In de ijstraktaties zitten voedingsstoffen die goed zijn voor de dieren. Zo bestaan de ijsjes voor de geelborstkapucijnapen uit onder andere zonnebloempitten en gemengd graan. In die van de ringstaartmaki’s zitten zogenaamde ‘verrijkingskorrels’ gestopt die aansluiten op het gezonde voedingspatroon van de dieren. Toch wat anders dan een raketje.”


Naast dat de dieren de ijsjes erg lekker vinden, is het ook nog eens een mooie vorm van verrijking. ,,Vooral de kapucijnapen zijn best een tijdje zoet zijn met het openbreken van de ijsjes. Met beide poten proberen zij het ijs kapot te slaan om zo snel mogelijk bij de vulling te komen. De maki’s likken op hun gemak aan de ijstraktaties in de zon.”