De afbeelding van de Orpington, een groot Engels kippenras. Deze komt te staan op het bordje van de Orpingtonlaan in Veller.
De afbeelding van de Orpington, een groot Engels kippenras. Deze komt te staan op het bordje van de Orpingtonlaan in Veller. Ina Cheddie

‘Kippenwijk’ Veller krijgt nieuwe straatnaambordjes

Overig

Het idee komt uit de koker van het wijkplatform, vertelt Hoogenhout. ,,Niet iedereen weet dat veel straten vernoemd zijn naar een kippenras. Zelf wist ik niet eens dat er zoveel kippensoorten zijn! Het leek ons daarom leuk om dit inzichtelijk te maken naar de bewoners. Van daaruit is het initiatief ontstaan om een tekening van de soort onder het straatnaambordje te zetten. De gemeente Barneveld wilde er graag aan meewerken.” Het project heeft Hoogenhout zelf ook nieuwe inzichten gegeven over de achtergronden bij de straatnamen. ,,Neem de Sabelpootlaan. Deze is vernoemd naar de Nederlandse Sabelpootkriel. Nu ik weet hoe die er in het echt uit ziet, ga je op een of andere manier toch anders naar de straat kijken. Als je dan ook nog zo’n bo..