Wehl

13 augustus 2021 om 10:04

Gevonden vrouwen zijn slachtoffers van verkeersongeval

(ANP) Een jonge vrouw is als inzittende van een auto om het leven gekomen door een verkeersongeval op de N813 in het Gelderse Wehl. Een andere vrouw, die ook in de auto zat, is ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht. De politie gaat ervan uit dat het de twee vrouwen uit de Achterhoek zijn die sinds dinsdagavond werden vermist. Zij waren niet thuisgekomen van een avondje uit in Doetinchem.

Hun identiteit en wie er achter het stuur zat op het moment van het verkeersongeval is niet bekendgemaakt. Onduidelijk is ook wanneer het ongeluk precies heeft plaatsgevonden. In de buurt van de Broekhuizerstraat, waar de auto uiteindelijk is gevonden, was de afgelopen dagen al gezocht naar de twee jonge vrouwen. De politie liet donderdag weten de zaak te onderzoeken en voorlopig geen verdere informatie te geven.

Eerder op de dag zei een politiewoordvoerder tegen Omroep Gelderland dat er sporen waren gevonden op het fietspad langs de weg, maar "dat de struiken helemaal intact leken te zijn". Achter de struiken vonden agenten uiteindelijk de auto.


Lelystad

Pas volgende week oplossing voor schepen met fosfine

(ANP) Pas in de loop van de volgende week is er mogelijk een oplossing voor de drie binnenvaartschepen die met fosfine in het laadruim aan de kade liggen in Lelystad. Diervoederbedrijf De Heus Voeders is met verschillende partijen in gesprek over een manier om de lading van de schepen veilig en verantwoord over te slaan, maar omdat er zoveel verschillende diensten bij betrokken zijn vraagt goedkeuring van een nieuw plan veel tijd, aldus het bedrijf vrijdag.

De drie met tarwe geladen binnenvaartschepen kwamen op 27 juli aan de ketting te liggen, toen bij het lossen van een lading aan de loswal in Utrecht een fosfinemeter af ging, een alarm dat de concentratie van het giftige gas in het ruim te hoog was. Fosfine wordt toegevoegd aan een lading om ongedierte te weren. Inademen van fosfine kan ernstige klachten veroorzaken.


Nijmegen

Tijdelijke prikpost bij introductieweken

(ANP) De GGD Gelderland-Zuid opent op 23 augustus een tijdelijke prikpost voor coronavaccinaties op de campus van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Studenten en medewerkers die nog niet geprikt zijn kunnen zich hier tijdens de introductieperiode laten inenten. Bij de prikpost in het Erasmusgebouw kunnen ongeveer zestig mensen per uur worden gevaccineerd.

De universiteit is ervan overtuigd dat zoveel mogelijk mensen zich moeten laten inenten tegen corona, zegt rector-magnificus Han van Krieken. Daarom wil de instelling dat zo makkelijk mogelijk maken, ook voor medewerkers. "Bovendien hebben we studenten uit landen waar de vaccinatiegraad lager ligt.''